vrijdag 6 februari 2009

Relaxt 'gezins'inkomen


Het is met opgroeiende kinderen altijd handig om een aantal mogelijk-heden te hebben om wat bij te verdienen. Bij ons is dat niet altijd zo eenvoudig, want we wonen nu niet direct midden in het bruisende stadsleven waar je vakkenvul- en andere baantjes wat makkelijker kunt vinden. Gelukkig kregen we een aantal jaar geleden de krantenwijk van onze buurt, en dat is een heel relaxte manier van geld verdienen gebleken. 's Morgens wordt er een stapeltje kranten in onze schuur gelegd, en dit wijkje kan nog onderverdeeld worden in twee gedeeltes: eentje direct in de buurt (kan eventueel gelopen worden), en een iets groter rondje. Als er één van de kinderen in geldnood is of ergens voor moet of wil sparen, kan hij (of zij) een rondje kranten doen, op een gewenst aantal dagen in de week, en dan groeit het best snel aan (op jaarbasis € 2.500). De andere helft, of soms alles, doe ik dan zelf; daar kan ik dan allerlei leuke dingen mee doen, waar ik anders toch wat langer over zou nadenken!
Een andere creatieve bijverdienmogelijkheid is het schoonmaken in huis. Dat past bijvoorbeeld beter bij Irene, die een hekel heeft aan 's morgens in de vroegte kranten bezorgen; zij maakt elke dag de wc beneden schoon, en krijgt daar € 1 per keer voor. Harry maakt de wc in de badkamer schoon, en stofzuigt de overloop en trap; bovendien mag hij de bijlages van de kranten voor zaterdag (die we op vrijdagmiddag al krijgen) alvast invouwen. Hiermee verdient hij ook voldoende voor zijn project.
In mijn enthousiasme heb ik een veel langer lijstje opgesteld waarmee ze geld kunnen verdienen, maar tot op heden is daar nog niet zo veel belangstelling voor getoond...

Geen opmerkingen: