maandag 23 maart 2009

Vervolg zakgeld


Vanmorgen dacht ik er ineens aan dat ik gisteren niet geblogd heb - het was een volle dag met twee keer visite en 's avonds vroeg naar bed.
Voor het geval iemand zich afvraagt hoe het bij ons met het zakgeld voor de oudere kinderen geregeld is, dan wil ik dat best even opschrijven. We hebben nu zo'n beetje de regel, dat een kind dat naar de middelbare school gaat, een bankrekening opent, en daar automatisch zakgeld op gestort krijgt. Hiervoor moeten ze eerst een begroting opstellen, waarbij ook nieuwe regels komen. Ze mogen zelf cadeautjes gaan kopen voor gezinsleden en met sinterklaas en ze moeten bijv. hun telefoonkosten betalen (ze krijgen een mobieltje met prepaid-kaart omdat ze zo'n eind moeten fietsen). Dit alles op jaarbasis bij elkaar opgeteld, en door 52 gedeeld plus wat extra's om iets te besteden te hebben. De oudste twee krijgen nu ook kleedgeld, en het is leuk om te zien hoe daarmee wordt omgegaan: tot op de cent nauwkeurig soms per kwartaal uitgeven.
Gelukkig zijn we in de gelegenheid om hen ook nog een fietsbonus te geven. Ze fietsen alledrie ongeveer 150 km in de week, en ze klagen (bijna) nooit over de regen of de wind. Met terugwerkende kracht kreeg Jan begin dit schooljaar over zijn vijf eerdere middelbare-schooljaren een bedrag toegezegd, en Irene had er ook al een jaar opzitten. Dat was dus mooi meegenomen. Dit geld moeten ze wel in overleg met ons besteden aan iets wat wij ook de moeite waard vinden.
Zo, nu ben ik op zakgeldgebied gelukkig uitgepraat. Heeft er iemand nog een onderwerp?

Geen opmerkingen: