vrijdag 20 maart 2009

Zindelijk worden onder dwang?

Op deze foto, die tegen de zon in is genomen, kun je goed zien hoe statisch Danny wordt van de trampoline!


Danny is een verhaal apart. Hoewel we al zes kinderen voor hem zindelijk hebben gekregen, krijgt hij het voor elkaar om mij met de handen in het haar te laten zitten. Al bijna een jaar lang zijn we met hem bezig, en dat is echt niet te lang (hij is in november 3 geworden). Hij vertikt het alleen gewoon om te zeggen dat hij moet. Met plassen is het niet zo'n probleem, ik zet hem gewoon twee keer per dagdeel op de wc, en dan komt er wat, en af en toe een ongelukje: daar doen we niet moeilijk over. Maar o wee als hij een grote boodschap moet doen! Tegenwoordig verstopt hij zich onder de tafel of achter ons kermispaard, en als ik in de buurt ben, is het simpel: zet hem gewoon op de wc. Maar als ik niet in de buurt ben... dan mag ik het vuile werk opknappen.
Vorige week kocht ik twee DVD's met afleveringen van de Engelse supernanny (ik vond haar er altijd afschuwelijk uitzien, maar nu was het afgeprijsd en ik gaf haar een kans, en zowaar: ik ben onder de indruk van de resultaten!), en zij is nogal van het straffen: 3 min. op een strafplekje. Nu hebben wij in al die jaren niet zo'n duidelijk strafplekje gehad, maar met Danny heb ik het maar uitgeprobeerd, en dan wat zijn wc-gang betreft: als je in je broek poept, moet je 3 minuten op de trap zitten. En wat denk je? Doet hij twee dagen lang helemaal niets! De volgende dag rook ik net op tijd dat hij begonnen was, en we vlogen naar de wc (dat was gisteren) en vandaag zag ik gelukkig op tijd dat hij zich achter het paard verstopte, dus waren we weer op tijd. Het heeft dus zeker effect gehad!
Gelukkig hebben we ook meer dan voldoende mogelijkheden om hem positieve aandacht te geven, want het staat me toch altijd weer tegen om het negatief gedrag "af te straffen", op welke manier ook! Toch weet ik dat het moet, zelfs bij pubers, maar dat is weer stof voor een andere keer - misschien.

1 opmerking:

menrike zei

Bij onze Rebecca is de "grote boodschap" ook nog steeds een probleem. Ze kan het rustig dagenlang ophouden... Ik ben er weer een tijdje heel actief mee bezig geweest, maar het werd alleen maar drama, drama en nog een drama. Nu heb ik het maar weer even losgelaten en geef haar een luier als ze er om vraagt. Plassen gaat overigens wel heel goed.