zondag 19 april 2009

Boeket van 11 meter hoog

Voor veel mensen is de zondag - al of niet uit principe - een rustdag. Bij de Achterbergen is de zondag meestal allesbehalve rustig: er staat meestal zoveel op het programma dat er geen tijd is om normaal te koken, zodat we de ene keer patatjes bakken en een andere keer het eten van te voren voorbereiden, zodat het bijv. alleen nog in de oven hoeft. Afijn, voor deze drukke dag uit zet ik nog even een foto op het net van onze spectaculaire kersenboom:
En iets dichterbij (deze foto siert nu mijn computer-bureaublad en daarop kun je de aparte bloemetjes zien zitten):

We vinden hem extra mooi omdat er nog bijna geen groen blad aan zit tijdens de bloei en we genieten er met z'n allen volop van. Als je onder de boom staat, hoor je de bijen zoemen en zie je ze overal vliegen.
Helaas houdt ons kersenboomplezier met de lente op - voordat de kersen rijp zijn, hebben de spreeuwen ze al opgegeten, en ligt het pad onder de boom bezaaid met afgekloven, eh afgepikte pitjes. Er zijn mensen die hun boom verpakken in een net, maar dat is a. niet mooi en b. de vogels die er dan nog wel onderdoor glippen, komen vast te zitten in het net, en nadat wij dat twee keer bij de hand hebben gehad, en het net (dat trouwens maar om één grote tak heen zat) moesten wegknippen om de vogel heen, besloten wij dat we dan maar geen overvloed aan kersen willen 's zomers. Hoewel er met erg mooi weer zelfs voor de spreeuwen uit ons dorpje té veel kersen groeien aan onze boom, en ze gelukkig ook nog wat voor ons overlaten!

2 opmerkingen:

mellody zei

Prachtige boom! Binnen drie dagen staat alles ineens in bloei. Hier in de buurt zijn ook een paar van die mooie bloesem bomen. Vroeger dacht ik dat ik van de blaadjes en water parfum kon maken :-)

Hadasse zei

Ja inderdaad, het is net een groot boeket, grappig! Hier staat ook alles zo mooi in bloei!