donderdag 30 april 2009

Even ertussenuit

Geen uitbundig verslag van koninginnedag. Het meest koninginnedag hier is de schitterende advertentie van Centraal Beheer op de achterkant van de Telegraaf die ik vanmorgen heb bezorgd: twee prinsesjes hebben allemaal spullen uit hun koninklijk huis tentoongesteld, en bieden alles aan voor één euro per stuk: een mooie hermelijnen mantel, hoedjes, heel veel bussen haarlak, juwelen, boeken: "doorwerken na je 70e", "boetseren voor beginners", etc. etc. En dan die man en vrouw die de hermelijnen mantel bekijken, met zo'n blik van: tja, ik weet niet wat ik daarvan vind... (En als ondertitel uiteraard: Even Apeldoorn bellen.) De advertentie hangt hier levensgroot in de gang vandaag; schitterend!
Morgen ga ik met drie van onze jongens naar het hoge noorden: op Pagedal is er kinderconferentie en hoewel we de rest van de conferentieperiode daar niet hebben kunnen meemaken (de twee oudsten gelukkig wel wat), wil ik de jongens die in de doelgroepleeftijd zitten, dit uiteraard niet onthouden. Voor mijzelf betekent het twee dagen heerlijk vakantie, want geen Chris en Danny mee, en ook geen plichtplegingen op de computer.
Voor het thuisfront betekent het iets heel anders, maar ja, dat is hun pakkie-an! (Zij moeten de laatste meubels van boven halen, deurkrukken en lampen eraf halen, elektriciteit afdoppen, en tussendoor op die twee kleine zware jongens letten.) Volgende week komt het huis in de steigers te staan en dan kan er gesloopt worden!

Geen opmerkingen: