vrijdag 24 april 2009

Na de eerste week

De eerste week van de verbouwing is voorbij, en het viel alles mee: dat komt natuurlijk doordat alles aan de schuur aan de voorkant van het huis gebeurde, en we zelf helemaal aan de achterkant leven; aan de voorkant grenst alleen een slaapkamer beneden en één boven, dus merkten we weinig van het lawaai en de rommel. De schuur is weer dicht, en het dak is geïsoleerd en bedekt. Binnen zijn de latten geplaatst waar de gipsplaten tegenaan komen.
Maandag gaat het in volle vaart weer verder: dan moet ook de bovenverdieping leeg zijn, in elk geval waar de muren gesloopt gaan worden, en uiteraard moet ook de zolder nog leeg.
De ene na de andere kast wordt uit elkaar gehaald en er wordt besloten of hij gelijk weg mag, of dat we hem nog ergens kunnen gebruiken. Ook over de inhoud van al die kasten moet worden nagedacht. Buiten het huis ligt een grote vuilnisbelt met spullen die weg mogen, maar voorlopig wordt het grof vuil hier niet opgehaald (koninginnedag...), dus leven we binnen en buiten even tussen de rommel...

2 opmerkingen:

mellody zei

Het gaat best snel. Hoe lang verwachten jullie dat de verbouwing duurt?
Nu het meivakantie is is het misschien wel lastig (ivm de verbouwing) dat alle kinderen bij huis lopen overdag. Of is het juist een leuke afleiding? Het weer blijft voorlopig nog wel even mooi dus er kan gelukkig veel buiten gespeeld worden.
wat een actie trouwens, zo'n kraan die alles over het dak van de buren gaat tillen!
Succes komende week!

Karien zei

Tja, voor de bouwvak moet de aannemer klaar zijn, maar daarna moeten we nog vloeren leggen, behangen en kijken wat we allemaal precies nodig hebben per kamer. We zijn er nog wel even zoet mee!