donderdag 21 mei 2009

HemelvaartsdagVandaag waren we de hele dag met de gemeente bij elkaar. Omdat het op de gebruikelijke terrassen hard waaide, gingen we uit de wind zitten naast een van de gebouwen, bij het springkussen waar de kleine kinderen zich heerlijk konden vermaken, terwijl de groteren een ruige wedstrijd elders op het terrein deden. Het was een ontspannen dag, die goed georganiseerd was doordat iedereen iets meenam voor de catering: de een koeken, de ander een pan ragout of rijst voor het avondeten, zodat we met weinig moeite per persoon toch met zovelen een hele dag bij elkaar konden zijn.
Voor de kinderen was er een viswedstrijd. Midden in de vijver was een vlonder, waar je naartoe kon lopen over smalle balkjes. En je raadt het al: Danny stond op een gegeven moment op die vlonder. Nu is Danny niet iemand die geneigd is snel te luisteren, dus toen hij te horen had gekregen dat dat absoluut niet mocht, stond hij er even later weer op, en viel toen prompt in het water! En dan heeft hij ook nog een moeder die eerst een foto van hem neemt voordat ze hem liefdevol afdroogt en omkleedt!
Gelukkig leerde hij hier niet zozeer een harde, maar dan toch wel een les. Gisteren maakten we iets heel anders met hem mee: toen ik met Elwin via de buitenladdertjes naar de zolder was geklommen en hem stond uit te leggen waar het nieuwe bad zou komen, en de kamers van de grote broers en zus, zag ik ineens een bekende schaduw over het zeil schuiven: dat was Danny, die in z'n eentje ook naar boven was geklommen, en over de hoogste verdieping van de steiger liep! En als je weet dat er tussen de steiger en de muur een ruimte is waar een Danny best tussendoor past, snap je misschien ook dat ik hem deze keer een voor mijn doen zeer strenge uitleg gaf op zijn achterwerkje, in de hoop dat hij leert dat als hem iets verboden wordt, dat dat niet is om hem te plagen, maar om hem te behoeden voor een valpartij. Dan maar liever in het water!

2 opmerkingen:

mellody zei

Zo'n strenge uitleg op het achterwerk krijgen ze hier ook wel eens. Wat zal je geschrokken zijn! Ik moet bekennen dat die strenge uitleg (leuk verwoord) op het achterwerk wel eens strenger uitvalt naarmate mijn schrik toeneemt;-)
Je zult vanaf nu wel ogen in je achterhoofd hebben, want je wil niet dat Danny het nog eens probeert. By the way, wat een handig mannetje is jullie Danny.

Jente zei

Lekker ondernemend typje :-) Dan houd je je hart wel even vast! Wij hebben ook zo'n mannetje, wat 'ie af en toe bedenkt. Maar zeggen anderen dan tegen ons: er moet ook wat inzitten. En dat is zo, ondanks (of dankzij?) alle streken en acties is het een heerlijk ventje.