zaterdag 16 mei 2009

Op hoop van regen


Nee, de manier waarop het zeil gisteren over de verdiepingsvloer was gelegd, beviel niet echt. Dat bleek tijdens een hoosbui die gisteravond over ons dorp kwam. Helemaal beneden merk je er natuurlijk niet veel van, maar toen ik 's avonds laat mijn computerwerkzaamheden af had - ik ga een e-mailcursus Noors geven en heb de eerste les gemaakt - vroeg André of ik meeging naar boven om te dweilen. Misschien hebben we in totaal wel 20 liter - twee volle emmers - van het laminaat en het zeil gedweild, en het bleef maar druppen van de balken. Allemaal hemelwater dat z'n weg tussen de zeilen door had gevonden. Vandaag heeft André nog wat extra maatregelen genomen, en was daar uren zoet mee in z'n eentje boven op het huis... Gelukkig kwam de beloofde regenbui niet opzetten vandaag, maar mocht het voor maandag nog gaan regenen, krijgen we hopelijk minder water binnen!
Het geeft trouwens niet zo heel erg veel, behalve dat het wat extra werk oplevert. Tot nu toe is het water nog niet tot de begane grond doorgedrongen.

2 opmerkingen:

Mellody zei

Kennen jullie de gewoonte van een boompje op het hoogste punt plaatsen zodra het bereikt is?

Karien zei

Nooit van gehoord. Is dat dan streekgebonden? Wel een vlag, maar we waren er nog niet uit of die op de spanten moet staan of op de nokvorst (dat wordt wel zo'n 30 cm hoger...)