woensdag 13 mei 2009

Spectaculaire dag

Om aan Elwin tegemoet te komen (zie vorige blog), en misschien vinden we het allemaal wel leuk om wat overzicht te hebben, heeft André op het whiteboard een afstreepkalender gemaakt voor de verbouwing. Typisch een zakenman: bovenaan de weeknummers, en drie keer raden wie er als de kippen bij is om een vinkje te zetten als de werkdag voorbij is...

Vandaag is een spectaculaire dag. Vandaag wordt al het sloopwerk (waarschijnlijk) afgemaakt, en begint het opbouwen. Dankzij een vriendelijk verzoek onder de ruitenwissers van de auto's was vanmorgen de parkeerplaats tegenover ons huis helemaal leeg, en kwam er om 7 uur een grote auto parkeren:

Metamorfose:

Deze hijskraan heeft een soort megaboodschappenmandje aan z'n takel hangen, en die zet hij zo van bovenaf in ons huis. Dan wordt daar het puin etc. in gedaan, en dan wordt het geheel zo naar de puincontainers voor het huis getakeld. Makkelijk hoor.
Ook heeft hij stapels en stapels gipsplaten, hout en isolatiemateriaal naar "binnen" getakeld. Zometeen komt er een vrachtwagen met de nieuwe dakspanten en dan kunnen die op het dak getakeld worden.


2 opmerkingen:

mellody zei

Niet alleen zakenmannen doen het zo.... juffen kunnen er ook wat van ;-) De jongens maken nu zelfs zelf afstreeplijstjes. Zo hangt er een afstreeplijst op de deur naar zolder. Jefta heeft die voor zijn broertje gemaakt zodat die kan zien wanneer hij jarig is. Op de deur van de twee oudsten hangt een lijst met 1000 vakjes. Gewoon voor de leuk.., hebben ze zelf gemaakt, iedere dag een kruisje.
Tjonge, het is wel een spectakel bij jullie! Geweldig voor de jongens om al die grote wagens en al het hijsgebeuren te zien.

Karien zei

Met dat zakelijk bedoelde ik eigenlijk dat de weeknummers erboven staan: week 20, 21 etc.
Maar verder houden onze jongens ook van afstreeplijstjes tot aan hun verjaardag. En streepte ik vroeger tijdens saaie lesuren elke vijf minuten een taartpuntje weg...