maandag 4 mei 2009

Vaart in de zaak

Op verbouwingsgebied hebben we dit keer heel wat te melden. Na vier rustige dagen ging vandaag de beuk erin. Het kantoor heeft een piekfijn afwerkingsrandje gekregen boven aan het boeiboord:
Een paar mensen is de hele dag bezig geweest om ons huis in de steigers te zetten. Nog niet helemaal klaar. Grappig genoeg steekt het nu nog bij de nok boven het dak uit, maar dat is na de verbouwing niet meer zo!
Boven staat de wasmachine nog eenzaam op zijn oude plek. Als in het nieuwe kantoor het water en de afvoer zijn aangelegd, komt 'ie daar tijdelijk te staan.


De plafonds van de slaapkamers boven zijn er allemaal uitgesloopt en ook de vloer van de zolder. Aan de voorgevel zien we nu zo de cv-ketel hangen (die krijgt straks een tijdelijke plek en verhuist naar de verdieping erboven die er nu nog niet is).

Chrisje heeft vanmiddag in de caravan geslapen, die in de tuin staat. Daar is het redelijk rustig. Ook is de bouwkeet die op de oprit stond, verplaatst naar de achtertuin (via de tuin van de buren). We zijn er klaar voor!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een happening Karien! En daar tussendoor ook nog eens zwanger. Welgefeliciteerd. Ik ben zelf ook zwanger. Als alles goed blijft lopen begroeten wij als de Sint weer in het land is onze 5e! Volgens mij lopen wij zo'n beetje samen op dan.

Gr,
Sandra

mellody zei

Even over jouw wasmachine die daar zo zieligjes alleen staat... Hoe doe je dat eigenlijk? Bij ons wordt er al zo veel en vaak gewassen, de wasmand is nooit leeg. Samen met het vouwen en opruimen zit daar al heel wat dagelijkse tijd in, en het is niet mijn hobby. Met 8 kinderen lijkt het mij een dagtaak!

Wat de verbouwing betreft; mooi dat het zo opschiet!

Karien zei

Ha Mellody, die wasmachine draait wel door hoor! Nu hangt de cv-ketel er gezellig boven met allemaal tijdelijke slangen eraan - heel ingenieus. Onze lagere-schooljongens doen meestal twee dagen met een broek en een shirt, en omdat het nog niet van die hele grote broeken zijn, lukt het meestal nog wel met één a twee wassen per dag, en wat extra als ik bedden verschoon...

Karien zei

He Sandra, Inderdaad bijna gelijk: die van ons heeft als officiële uitgerekende datum 11 december meegekregen, gelukkig na Sinterklaas, hoewel ze bij ons ook wel eens een paar dagen eerder willen komen!

Anoniem zei

Bij ons is de officiele datum 4 december, precies een week eerder. Maar hier zijn er al een paar tot 2 weken eerder gekomen. Als de Sint weer in het land is zal dus waarschijnlijk redelijk kloppen. Hebben we 3 weken de tijd!
Over de datum zie ik niet zo snel gebeuren, maar je weet het maar nooit natuurlijk!
Gr,Sandra