vrijdag 15 mei 2009

Weer een stap verder


Sinds gisteren hebben we weer een dak boven ons hoofd. Nou ja, dak... het zijn de vloerplaten van de tweede verdieping, maar ze dekken wel het hele stuk af, en dat kunnen we goed merken doordat het beneden weer een stuk aangenamer is in de gang en keuken.
En toen begon het te regenen! Vannacht begon het met gerommel in de verte, en toen ik vanmorgen boven kwam, zag ik overal teilen en emmers staan om het water op te vangen dat tussen de zeilen is doorgelekt, die op de vloerplaten waren neergelegd. Die had André daar vannacht allemaal neergezet. De schade valt mee: het meeste water wat toch nog op de grond kwam, is op zeil en laminaat gevallen, en valt makkelijk weg te dweilen (wel lekker met al dat gruis er nog in!). De stapels gipsplaten zijn droog gebleven, en alleen een partij balken heeft wat water gekregen, maar dat kunnen ze best hebben.
Vandaag gaan Danny en Chrisje een paar uurtjes met een paar vrienden mee, en dan kan ik lekker aan de gang met onze op dit moment zeer rommelige woonkamer. Dat zijn van die leuke telefoontjes: "zullen we de kleintjes even meenemen?", "we gaan morgen voor jullie koken" (echt waar, sommigen zien dat zitten!). Het scheelt allemaal, en we zijn blij dat we zulke vrienden mogen hebben.

2 opmerkingen:

Mellody zei

Fijn dat mensen zo attent zijn om jullie hulp aan te bieden!
Hoe is het afgelopen middag gegaan? Hier kwam de regen met bakken uit de hemel. Ik hoop dat het voor jullie bij deze regenbui blijft... De voorspellingen voor morgen zijn wel goed, dacht ik.
Groetjes!

Karien zei

Nou, dat is nog wel een klus (voor André) om het binnen zo droog mogelijk te houden! Hij verzint het een na het ander en het wordt steeds minder snel nat...