vrijdag 26 juni 2009

Boven - binnen

In de laatste week van de verbouwing wordt - naar verwachting - de trap naar de tweede verdieping geplaatst. Het had nogal wat voeten in de aarde voordat duidelijk was hoe die precies moest, want als het even kon moest hij ook nog voldoen aan het bouwbesluit en dat betekent een trap met "luie" treden. En dat gaat dus niet in een huis van zo'n 6 meter breed, en zeker niet zoals op de oorspronkelijke bouwtekening was aangegeven...
Na een - van onze kant uit - overtuigend telefoontje met de afdeling bouwzaken van de gemeente kregen we toestemming om dezelfde traphelling aan te houden als de trap naar de eerste verdieping, maar ook dan lukte het niet om hem te plaatsen zoals gepland, dus moest er heel wat worden nagedacht, gepast en gemeten om hier een oplossing voor te vinden. Nu krijgt de trap één bocht, daardoor wordt onze nieuwe slaapkamer iets kleiner, en omdat de trap nu een andere plek krijgt (boven de onderste trap) en de ingang van de kamer naast Gido ineens niet meer kan zoals gepland, moet er uit Gido's slaapkamer een hele hap uit, maar omdat Gido toch een speelzolder erbij krijgt, is dat niet zo'n probleem.
Totdat de trap komt, moet alles buiten met de bouwlift naar boven, of binnen via deze oplossing:


Op de tweede verdieping begint duidelijk te worden hoe alles gaat worden. Twee slaapkamers naast elkaar aan de voor- en aan de achterkant van het huis, en in het midden een badkamer met apart toilet en heel ruime overloop, waar eventueel een infrarood-cabine geplaatst kan worden.

Alle wanden worden afgewerkt met eerst een laagje multiplex en daarna gips, zodat we nooit problemen krijgen met het ophangen van zwaardere dingen, en het plafond van onze slaapkamer krijgt ook multiplex boven de gipsplaten vanwege de hangwieg en de constructie van de kast die we nog graag willen. Overdreven?

Geen opmerkingen: