zondag 7 juni 2009

Hooi op de vork

Het grote plannen is begonnen. Eerst de slaapkamers van Gido, Frank, Elwin en Danny. Elwin en Danny krijgen een ridderkamer: plafond hemelsblauw; muren boven blauw en onder groene heuvels, kledingkasten als riddertorens en nog hier en daar wat ridderlijke versiering. Alle ideeën komen uit eigen brein en van internet, waar we verlekkerd kijken naar wat anderen allemaal voor moois hebben gemaakt. Zelf willen we proberen om het zo eenvoudig mogelijk, dus realiseerbaar te houden.
Frank wil graag een dinokamer. Beetje lastig, want in de tijd van de dino's waren er natuurlijk nog geen kastelen of zo, dus wat doe je dan met de meubels? We hebben nu bedacht om zo'n grote behangwand met dino's te bestellen, en daar dan een lijst omheen te maken, zodat het net lijkt of hij vanuit zijn kamer door een schuifpui-achtig raam zicht heeft op een landschap vol met dino's. En uiteraard komen er dan ook nog wat meer dino-accessoires bij. Zo zien we het wel zitten.
Gido wil graag een boomhutkamer, en dat wordt de grootste uitdaging. Als je straks in zijn kamer bent, waan je je midden in een jungle in een grote boomhut, waar de wanden van houten planken zijn, de meubels gemaakt zijn van hout en bijvoorbeeld boomstammen, en waar een heerlijke stoel aan touwen aan het plafond hangt. Voor wie een heeeel erg mooie site over dit soort kamers wil zien: www.allrounddeco.nl, op "themakamers" klikken, daarna "klik hier voor foto's", en Gido wil natuurlijk het liefste iets wat lijkt op deze schitterende junglekamer! Nou, we zullen zien hoe ver we komen met de maten van zijn kamer en ons budget. Iets van deze site bestellen komt niet aan de orde; als er geen prijzen bij staan, mag ik wel aannemen dat ze daar niet zo mee te koop lopen...

3 opmerkingen:

Menrike zei

Wow, dat wordt wel gaaf, zeg!

Je kunt ook ver komen met decoratiestickers of interieurstickers, dat is simpel, niet zo duur en ook erg leuk!

Karien zei

Ja, daar hebben we ook ervaring mee. Frank heeft een serie mooie dinostickers, die we heel voorzichtig van zijn oude deur hebben afgehaald (die hing er helemaal vol mee), en op folie geplakt. Als het goed is, kunnen we ze in zijn nieuwe kamer gebruiken.

mellody zei

Peter had twee jaar geleden kasteelbedden gemaakt voor de jongens. Vrij simpel met MDF. Ze hadden al een gewoon houten bed. Toen hebben we er met MDF een plaat aan de voor en achterkant op geschroeft met van die kantelen en torentjes. Kleine afwerkplankjes er op en gleufjes in de voor en achterplaten ...klaar. het was een heel leuk effect. Inmiddels hebben we de bedden al weer verkocht en slapen ze op een half-hoogslaper.
Leuke ideeën hebben jullie, ik ben benieuwd naar het resultaat.