dinsdag 2 juni 2009

Met z'n vijven in een kooitje

Een van de lastigste dingen tijdens de verbouwing is: hoe krijgen we vijf jongens die bij elkaar op één kamer slapen, zover dat ze echt gaan slapen? Jongens die vol levenslust zitten, grote plannen hebben voor hun boomhut, of in het algemeen van alles aan elkaar willen vertellen, bij tijd en wijle elkaar behoorlijk dwars kunnen zitten, en af en toe uitproberen hoe het is om met z'n tweeën in één bed te slapen. Dan komen ze soms ook nog op het idee om te ruilen, want op zo'n onderbed is het wel heel erg leuk als daar gordijntjes (fleece-dekens) voor gehangen worden, maar zo'n bovenbed heeft ook wel weer wat. Overdag moe, gauw huilen, en 's avonds klaarwakker. Nu is het half tien en er slaapt nog niemand daar.
Soms verzinnen we iets leuks: als jullie lief gaan slapen, gaan we morgen ...... Soms helpt dat, soms niet. Ach, deze tijd gaat ook weer voorbij, en het is toch ook bijzonder dat je zoiets mag meemaken?

2 opmerkingen:

mellody zei

Ze zullen het zich zeker herinneren later. Heerlijk dat keten met je broers...
Je kunt ook voorstellen om het volgende spelletje te doen: "Wie het langst stil is...."

Of ze mogen allemaal 20 minuten later naar bed (opblijven dus) als ze beloven daarna echt te gaan slapen. Kost je maar 20 minuten....

Succes

Anoniem zei

Ik sliep vroeger met mijn zusje op een kamer en de warmste herinneringen zijn het in de zomer 's avonds in bed liggen kletsen! Buiten is het licht, je kunt de slaap niet vatten, maar samen was er nog een hoop te beleven. Af en toe riep mijn moeder weer naar boven dat het nu echt tijd was om te gaan slapen. Maar die slaap, die kwam maar moeilijk!Wat een heerlijke, onbezorgde tijd was dat!
Veel plezier van en met elkaar.
Gr,Sandra