dinsdag 9 juni 2009

Wat een Karwei

Omdat de nieuwe badkamer op de slaapverdieping van de vier oudsten komt, mochten zij inspraak in de kleuren. Het moest een zwarte badkamer worden. Nou, oké, wij op zoek bij de door de bouwer aangewezen leverancier, maar daar vonden we niet iets wat we mooi vonden voor op de wand. Wel bij Karwei, maar daar kan de bouwer weer niet bestellen (geen idee waarom niet eigenlijk). Uiteindelijk hebben we afgesproken dat we alle tegels zelf zouden gaan halen, en vandaag was het zover om dat te gaan doen of om ze bij Karwei te bestellen, dan zou het namelijk nog twee weken extra kunnen duren.
Afijn, wij extra vroeg gegeten, en daarna snel naar Nieuwegein met Gido en Chrisje. De rest bleef thuis. Van alle soorten tegels (witte wandtegels, donkergrijze wandtegels, zwarte vloertegels en een randje halverwege de wand) was er te weinig op voorraad, dus op naar de informatiebalie om ze te bestellen. Helaas, de donkergrijze wandtegels gaan uit het assortiment, dus die konden niet meer worden besteld. Tja, wat nu? Toch weer op zoek gaan bij nog weer andere winkels? Gelukkig kwamen we op het idee om naar de andere Karweien in de buurt te bellen of zij die bewuste tegels nog hadden liggen, en bij de derde hadden we beet: wij naar de nieuwe Karwei in Vleuterweide. Bij deze Karwei bleken ze zelfs alles in huis te hebben wat wij nodig hadden, inclusief de tegels die we net daarvoor in Nieuwegein besteld hadden. Ja, wat is nou wijsheid? Toch maar alles nu meenemen, en de bestelling ongedaan maken. Dus weer naar Nieuwegein gebeld om de bestelling te annuleren, maar ja, de aanbetaling die we hadden gedaan, moesten we wel in dat filiaal komen terughalen...
Als je weet hoe zwaar zo'n doosje tegels is, dan kun je je een beetje voorstellen hoe wij alles in de auto kregen (27 dozen en nog 6 kleine met de randjes), en met een zwaarbeladen auto weer terug naar Nieuwegein reden om de aanbetaling op te halen. Iets later dan gepland waren we weer thuis, waar Irene de jongens zoet hield door voor te lezen; ze waren zelfs al in pyjama en waar nodig een luier!
Eind goed, al goed? Bij het uitladen van de tegels bleek dat er in de dozen vloertegels een paar exemplaren missen...

1 opmerking:

Daisy zei

Haha, herkenbaar. Altijd lastig als het type tegels, of de kleur wandtegels die je wilt hebben, net uitverkocht is. En je verbouwt in de regel toch maar eens in de zoveel jaren, dus dan wil je het ook wel meteen goed hebben.