zondag 21 juni 2009

Wonder

Vanaf vandaag heb ik een weblog toegevoegd aan mijn lijstje met logs die ik volg. Het gaat over een dochter van vrienden van mij in Noorwegen (een Nederlandse moeder), die afgelopen vrijdag een bizar ongeluk heeft gehad, dat zelfs in de Nederlandse kranten is verschenen, en dat wonder boven wonder redelijk goed is afgelopen. Het meisje, van 13 jaar oud, had haar laatste schooldag gehad en kwam op de terugweg met haar fiets onder een vrachtwagen terecht, waarvan de chauffeur haar niet had gezien. Ze werd een stuk meegesleept samen met haar fiets, en op een of andere manier is ze toen onder de auto die daarachter reed terechtgekomen en zo 4,5 km meegesleept tot de bestuurster van die auto thuis was. En dan niet over mooie Nederlandse wegen, maar over die hobbelige Noorse gruiswegen... De politie, die in het begin natuurlijk gewaarschuwd werd, kon haar uiteraard niet vinden, totdat ze een uur later een telefoontje kregen van familie van de tweede chauffeur, die in shock was geraakt toen ze merkte wat ze onder haar auto had hangen. Het meisje was toen zelfs nog bij kennis. Natuurlijk was ze vreselijk gewond; zo'n auto is erg heet en daardoor heeft de voorkant van haar lichaam ernstige brandwonden opgelopen. Met haar achterkant is ze over het asfalt gesleept en daardoor is ze ook erg gewond, maar het mag toch een wonder heten dat ze verder alleen een paar tanden mist. Met een helikopter is ze naar de andere kant van Noorwegen gebracht, naar een in brandwonden gespecialiseerd ziekenhuis in Bergen, waar haar vader bij haar is, terwijl haar moeder thuis voor de andere kinderen zorgt. Hartverwarmend is het om te zien hoeveel blijken van medeleven er naar dit gezin zijn gestuurd via Facebook, en te lezen wat de Noorse kranten over dit gezin schrijven. De familie getuigt vrijmoedig van hun geloof in God, en liet direct weten dat ze geen wrok koesteren tegen de beide chauffeurs. De voorganger van hun gemeente, die zelf arts is, heeft een weblog opgestart (susannemirakelet.blogspot.com), waar te volgen is hoe het met haar gaat, uiteraard in het Noors. Vandaag was ze sterk genoeg voor een eerste operatie, en mijn vertrouwen dat het helemaal goed komt, is daardoor nog meer versterkt.

1 opmerking:

mellody zei

Zo, wat een wonderlijk verhaal!! Buitengewoon bijzonder dat dit meisje het overleefd heeft. Wat een enorme schrik voor alle betrokkenen.

Afgelopen vrijdag heb ik nog, in het kader van een les verkeer (dode hoek), in de cabine van een vrachtwagen gezeten. Alle kinderen van mijn groep ook. Ze konden zelf zien en ervaren hoe gemakkelijk een chauffeur hen over het hoofd kon zien. Hoe gevaarlijk het is om in het verkeerin de buurt van een vrachtwagen te lopen / fietsen. Ik wist het ook wel, maar zo reëel als het zelf constateren in de cabine is wel heel indrukwekkend.