vrijdag 3 juli 2009

Druk, drukker, nog drukker?

Een verbouwing brengt veel drukte met zich mee. Dat wisten we natuurlijk al, maar nu merken we het ook echt. Dan krijg je 's avonds van de bouwvakkers te horen dat we de volgende morgen moeten aangeven hoe alle elektra op de eerste verdieping moet lopen, en dan moet je dus ineens definitief gaan nadenken waar alle lichtpunten en stroompunten moeten komen - per kamer. En wil je ook nog internetten boven, dan is een data-aansluiting op die plek ook wel handig. Huh, welke plek precies? Hoofdpijn dus.
Ook willen we in kaart brengen waar de balken precies zitten in de plafonds, zodat we zware spullen gemakkelijk kunnen ophangen (een boksbal, een hangstoel, eventueel de hangwieg), en ja, dat moet dus voordat de gipsplaten ertegenaan gaan.
De bouwer zet er ook vaart achter; morgen komen ze voor het eerst ook op zaterdag werken (om 7 uur...) en dan hopen we dat eindelijk de dakpannen er allemaal opkomen, en heel misschien ook de gevelbekleding. Die was allemaal buiten blijven liggen omdat er binnen zoveel gedaan moest worden.
En dus is André gisteravond naar Hornbach gegaan om TL-balken voor de zolder te halen (die wilde de elektricien er zelf graag meteen inzetten), en is hij nu weer op pad om de plafondspotjes te halen die in onze slaapkamer komen voor de kastenwand langs. En ik wilde nog wel met Frank en Elwin naar Ikea om een aantal lampen te gaan halen, maar ja, de auto is weg... Frank en Elwin trouwens ook, die hebben allebei een feestje.

Handig trouwens wel dat internet! Uren zit ik erachter, op zoek naar lampen, bureaus, bedden, accessoires voor ridderkamers, etc. etc. En vandaag heb ik een hele serie positiekleding besteld bij http://www.positie-outlet.nl/, waar merkkleding voor minder dan de helft van de prijs verkocht wordt. Misschien een handige tip voor andere zwangeren (nu ik mijn slag geslagen heb, kan ik het adres gerust doorgeven...).

Geen opmerkingen: