woensdag 8 juli 2009

Een jarige in huis


Vandaag is Elwin jarig! Hij is alweer 6 jaar geworden, en het laatste jaar duidelijk gegroeid, zowel fysiek als in zelfvertrouwen. Zo kunnen we hem met een gerust hart na de vakantie naar groep 3 laten gaan, iets wat een paar maanden geleden nog angsten opriep (dat kan ik niet...).
Een verjaardag tijdens zo'n verbouwing vraagt om aanpassingsvermogen. Geen feestje, wel visite maar dan wordt er wel geboord boven, en de visite wil ook wel even boven kijken - in de pauze van de bouwvakkers - naar al het moois in wording.
Elwin krijgt met zo'n grote familie veel cadeautjes. En omdat hij veel broers heeft, is het heel lastig om hem de Lego ook echt helemaal zelf in elkaar te laten zetten (zie foto). Daarnet ving ik op: 'Elwin, zal ik jouw vliegtuigje verven, dan mag jij zeggen welke kleuren'. Daar steken we dan snel een stokje voor. Een ander autootje van Lego blijkt door een andere broer in elkaar gezet te zijn... Uit elkaar maar weer, en weer in het bakje. Er komt nog tijd genoeg voor de anderen om ermee te spelen - zulk speelgoed verdwijnt toch meestal na verloop van tijd in de algemene Lego-, Knex- danwel Playmobilbak.

Geen opmerkingen: