zondag 19 juli 2009

Een mooie musical - en een ontsnapte giraf

Vanmorgen ben ik met de jongens en Irene naar de zaal van de gemeente geweest om de uitzending van afgelopen woensdag te bekijken. Het was de openingssamenkomst van de kinderconferentie in Noorwegen, en deze keer hadden de Denen een film en een musical verzorgd. De film was zonder woorden, dus voor alle talen begrijpelijk, en ging erover dat je het goed krijgt als je de ander zegent - ontzettend mooi uitgebeeld met voorbeelden. De musical was in het Deens, met Noorse ondertiteling op de schermen, en met een Nederlandse simultaan-vertaling. Overigens had ik deze vertaling zelf van tevoren gemaakt, zodat ze niet ter plekke hoefden te vertalen, maar dat konden voorlezen. Leuk om terug te horen! De musical ging over David - heel indrukwekkend. Het was nog een jonge jongen, niet zo in achting bij zijn broers, maar ondertussen was hij uitverkoren om koning over Israël te worden. Als je het zo concreet ziet gebeuren allemaal, dan lijkt het haast ongeloofwaardig voor bijv. die broers of zijn ouders, dat hij echt uitverkoren is. Maar God kijkt naar de binnenkant, en leeftijd speelt daarbij geen rol. Ook hadden ze een acteur gevonden die voor Goliat kon doorgaan - echt ongelooflijk, zo groot en lang als hij was. En hij kon fantastisch brullen! Voor onze jongens echt leuk om naar te kijken, helemaal omdat er af en toe iets lekkers voorbij kwam. Zo mogen de zondagen voor hen wel vaker zijn!Misschien heeft iemand het van de week al in het AD gelezen, maar er is een circus in Nederland waarvandaan er steeds een giraf ontsnapt. Een boer bij Tilburg had er veel last van, en gisteren stond hij ineens bij ons op het dak van de uitbouw! Hij is zo lang, dat hij bij Gido's nieuwe kamer naar binnen kan kijken, en sindsdien is hij daar blijven staan.
De eerste muur van zijn kamer is nu af - ik heb André wel met een enorme klus opgezadeld... avond aan avond is hij bezig met de schroten, en dan moeten ze ook nog schuin afgezaagd, of om een elektrapunt heen, of om de vensterbank... Ondertussen zitten we voor de andere kamers ook niet stil. Op Irenes kamer zijn de wanden geverfd, en Jan is ook begonnen met latex, maar dat moet nog een keer over om het echt wit te krijgen. Daarna wil hij er in zwart en rood een patroon op schilderen. Inmiddels heb ik ontdekt dat een klein vachtrollertje veel handiger werkt dan een grote, en die kun je ook nog eens veel makkelijker schoonspoelen. Dus als ik even tijd heb (zo 's morgens na de krantenwijk bijvoorbeeld, als de kinderen nog slapen), doe ik even een wandje op onze eigen slaapkamer. Nu zijn er twee wanden helemaal klaar, maar met de derde moet ik wachten tot het stucwerk droog is. Lastig altijd, dat wachten...

1 opmerking:

mellody zei

Na een weekje weggeweest te zijn was er hier heel wat bij te lezen en bekijken. Wat heerlijk dat jullie nu langzaam aan weer het huis kunnen betrekken en mooi maken. Wat ontzettend leuk, die giraf!!