woensdag 1 juli 2009

Het werk goed verdeeld

Dat is eigenlijk wel een goede werkverdeling: buiten zit ik heerlijk in de schaduw van de kersenboom (koel!) terwijl de jongens zich in ons zwembad vermaken, en binnen werken andere jongens zich voor ons gigantisch in het zweet. Laat ik proberen om wat interessante foto's te maken, want het is lastig om je iets voor te stellen bij slaapkamers die iets verder klaar zijn dan eerst, of hoe groot het in het echt is, of hoe alles ten opzichte van elkaar ligt.
Als de bouwvakkers om half vijf naar huis zijn, ga ik met de camera naar boven om de zichtbare vooruitgang vast te leggen. Hier is vandaag een vloertje beton gestort (in de houten vloer, met zwaluwstaartplaat). Hier komen de wasmachine en droger, en daarnaast een spoelbak:


Gisteren is het gat van de tweede overloop helemaal uitgezaagd. Er staat nu een ladder dwars overheen, dus over het onderste trapgat heen... Later wordt er nog een hoekje weer dichtgemaakt, zodat we zoveel mogelijk vloeroppervlak hebben op de overloop zelf (voor de infraroodcabine).

En toen ik van de ladder weer naar beneden afdaalde, stond Chris in zijn overvolle luier (waarmee hij in zijn kleine zwembadje had gezeten) te boren in een plankje (de boor deed het ook echt, dat is natuurlijk mooi speelgoed!)


Nogmaals over werkverdeling gesproken: over een paar weken is er bouwvak voor de harde werkers van nu, en dan mogen wij hard werken om de acht nieuwe slaapkamers te gaan inrichten...

Geen opmerkingen: