vrijdag 17 juli 2009

Tijd voor voor en na

Zo zag de voorgevel eruit aan het begin van de verbouwing:
en vandaag, na het weghalen van de steigers, zo:

De werkkamer van André had ook een vorig leven:


Nu is de buitenkant hiervan ook nagenoeg af:

Heerlijk, het huis is vier weken helemaal van onszelf! Het leek wel een grote in- en uittocht vanmorgen: eerst stroomde het huis vol met mensen die nog een paar uurtjes kwamen afwerken, schilderen, stucen en wat dies meer zij, en om een uur of 11 begonnen ze alles naar buiten te brengen wat het huis uit moest. Het bleef maar heen en weer lopen, en de steigers werden ook nog eens afgebroken.
Af is het ook aan de buitenkant nog niet; er ontbraken vier dakpannen, dat kun je op de foto wel zien. Bovendien komt er nog een schoorsteen, die staat nog in onderdelen in een van de slaapkamers. Ook de buitengootsteen zit nog scheef; die kon even niet anders gemonteerd worden vanwege de steigers, en die zal na de bouwvak recht onder de kraan komen te hangen.
Vanmiddag zijn we meteen begonnen met de slaapkamers. Irene heeft haar muren geschuurd en in de voorstrijk gezet, Jan heeft zijn muren geschuurd (ieder in zijn eigen tempo...). Nog even naar de bouwmarkt voor extra voorstrijk en muurverf, zodat we voorlopig even vooruit kunnen.
Alle radiatoren boven zijn nog niet geplaatst. Dat is expres, zodat we er goed bij kunnen. Al met al hebben we een zeer goed gevoel over deze verbouwing - en uiteindelijk is eergisteren ook nog de hypotheek rondgekomen... beter laat dan nooit!

2 opmerkingen:

huize steen zei

Ziet er mooi uit, krijgen alle kinderen een eigen kamer??

Karien zei

Nee, dat niet. Sommigen willen niet eens... Er zijn twee kamers op de eerste verdieping waar straks twee jongens (per kamer) gaan slapen. Beneden hebben we dan nog een reservekamer die we voorlopig voor andere dingen gebruiken.