maandag 20 juli 2009

Wie denkt er mee?

(foto komt van een website, dat ben ik dus niet!)

"Hoeveel echo's krijg je eigenlijk standaard in de zwangerschap?", vroeg ik vanmorgen aan de verloskundige. "Een in het begin om de termijn te bepalen, en daarna met 34 weken weer. Met 20 weken ga je naar het echocentrum". "O, maar ik heb tot nu toe elke controle een echo gehad. Vorige keer (met 15 weken) ook, toen had ik een andere verloskundige, en ik denk dat ze heel benieuwd was of ik deze keer een meisje zou krijgen". "Dat kon je toen nog niet goed zien, weet je wat, we gaan gewoon nog een keertje kijken."
Ja, daar wilde ik haar hebben! Irene was erbij (en Gido, en Danny, en Chris), en omdat Irene volgende week niet meekan naar de 20-wekenecho omdat ze dan op survivalkamp is, en omdat Irene heel erg graag wil weten wat er in mijn buik zit, had ik voor haar al een stiekeme hoop dat deze verloskundige dat ook graag wilde weten.
Nou, wij naar de echokamer, en ja hoor: onmiskenbaar. Weer van 't zelfde. En omdat de jongens er ook bij waren, kunnen we het ook niet meer geheim houden...
Nu staan we voor een groot probleem. We zijn bij de B beland voor een naam, en voor een meisje hadden we een hele mooie naam bedacht, maar we kunnen echt geen leuke jongensnaam bedenken met een b...
Dus: wie heeft er een voorstel? Als je een leuke jongensnaam met een B weet (en die moet dan dus niet in ons Prisma voornamenboek staan, want die namen vinden we niet leuk), laat het ons dan aub weten. Mocht je naam scoren, dan verdien je een leuke prijs! Liefst zo snel mogelijk inzenden, maar wat het geworden is, laten we pas na de bevalling weten...

14 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

Ja, leuk, namen! Ik ga ff zoeken voor je, ik kies alleen namen die ik zelf ook wel leuk zou vinden:
Benito: betekend gezegend.
Berdy: Intelligent
Berlyn
Bjinte
Boas of Boaz: snel
Maar ik vind de B een hele lastige letter, M, J of N is makkelijker.
Je hebt natuurlijk ook nog Bas en Bart, maar ik denk dat die ook al in je boekje stonden.

mellody zei

Is de A ook goed? Ik vind 'Abel' wel een leuke naam. Maar hoe bedoel je 'bij de B aangeland? Hoe hebben jullie dat dan gedaan met de anderen? (Alfabet achterstevoren?)

Trouwens, geweldig, gefeliciteerd met jullie komende zoon. Ik heb er gisteren een neefje bij gekregen: Nanne. Ik zal m'n best doen om een naam met een B te bedenken. ....

mellody zei

Benjamin, Bouke, Berend, Brend.

Karien zei

@Mellody, André begint met een A, ik met een K, en onze oudste twee heten Jan en Irene. Toen André de mogelijkheid daarin ontdekte (ze hebben trouwens allemaal een tweede bijbelse naam met een J), hebben we besloten om de trend van het achterstevoren alfabet door te zetten, en zo de ruimte tussen de A en de K op te vullen... Dus volgde een H.J., G.J., F.J., E.J., D.J. en een C.J. Een B is natuurlijk leuk, maar dat het een naam moet zijn die bij ons past, is uiteraard het belangrijkste. Bovendien, wie weet komt er daarna nog eentje, en die moet ook het liefst voorletters hebben die we niet al eerder hadden.

Anoniem zei

Hoi Karien, nog gefeliciteerd! Ik volg je al een tijdje, ben zelf nu ruim 12 weken in verwachting van de vierde. Wat dacht je van de naam "Bryan"? Onze tweede zoon heet zo. Onze kinderen heten: Jason, Bryan en Cheyenne.
Groetjes, Marieke

Marianne zei

Binne? Bradley? Beau?

Alleen 1 ding snap ik nog niet: die namen van jullie andere kinderen staan toch wel in het prisma voornamenboek? De meeste ervan tenminste?

Mellody zei

Als er daarna nog eentje komt wordt dat een L.J.
toch? Grappig, leuk als je een naam kunt vinden met een B.
Jullie hebben de kinderen allemaal echt Hollandse namen gegeven, dus die'B.J.' moet daar ook een beetje bij passen zeker?
Welke "J's" hebben jullie allemaal als tweede naam meegegeven?

Hier nog even een naam met een B : Baruch

Karien zei

@Marianne, dat voornamenboek is wel een uitkomst hoor. We lachen ons ook soms slap om de namen, zoals Primus, Secundus, Tertius (eerste, tweede, derde etc. t/m tiende of zo). Maar de B is gewoon lastig, vandaar mijn verzoek.
@Mellody: de J's: André heet Johannes, Jan Jonathan, Irene Jaël, Harry Juda, Gido Jozua, Frank Jacobus, Elwin Job, Danny Joël en Chris Jozef. Danny is de enige minder Hollandse naam, misschien moeten we het nu ook maar in het buitenland zoeken. Hebben we wat te doen...

Paulien Wiersma-de Kort zei

Hoi Karien,
Ik doe graag mee hoor, aan de "wedstrijd"!! Wel grappig, want ik moest dus laatst ook allemaal namen met een B verzinnen, maar dan voor ons nestje met 5 kittens (ze werden als 2e nestje bij onze "cattery", dus moesten ze allemaal een naam met een B krijgen). Uiteindelijk werden het de volgende namen: Bobby, Buddy, Billy, Benjy en Beauty. Maargoed, hier komen wat jongensnamen met een B: Brent, Boris, Boudewijn, Bryan, Bjarne, Benno, Berke, Bram, Bauke, Basthijn, Bjorn. Maar (omdat er toch vast wel een klein kansje bestaat dat het een meisje wordt, toch???) ook nog wat meisjesnamen met een B: Becky, Bodine, Bronja, Berit, Beryl, Bowien, Britte, Boëlle, Bregje, Bojana en Bloem.
Hopelijk zit er wat tussen?? Succes er in elk geval mee! Ik ben erg benieuwd naar jullie naam (en baby) over een tijdje!! Groetjes Paulien.

Marjon zei

De meeste zijn al genoemd, maarreh,, je hebt ook nog Benne, Bas, Bernard, Benjamin, Bob, Bram, Bastiaan.. enz enz enz.

Succes ermee!

Else-Mieke zei

leuke namen met een B:
berend, Barteld, Bobby, Bjarne

hartelijk zei

Hallo Karien, leuk om és bij jou te lezen, gefeliciteerd met je zwangerschap!
Er zijn al veel namen genoemd hierboven, wij zijn er net sinds 2 weken uit wat de naam van onze kleine gaat worden...succes met je zoektocht;)
De foto's bewerk ik met picasa3, een makkelijk te downloaden programma, wijst zich allemaal vanzelf.
Succes met jullie verbouwing verder, ziet er mooi uit! De bezoekende giraf is geweldig!
Groetjes Adriana

Hanneke zei

Ook even meedenken... wat denk je van Brat (broer in het Kroatisch) of Brattie (klein broertje). Ik vind Benno heel leuk in jullie rijtje passen, en ook Bertram. Leuk dat we al weten dat je een zoontje krijgt (en Irene een broertje)

Jessica zei

Hoi Karien,

Ik vind Bram erg leuk, maar die is al meerdere keren genoemd. En als je de namen uit je voornamenboekje niet leuk vindt, zijn dus alle voor de hand liggende namen al passé.
Beer, Borre, Bertram, is dat wat? Kijk anders ook eens op http://www.meertens.knaw.nl/voornamen/vnb/index.php?act=detailscherm