dinsdag 18 augustus 2009

De chaos is compleet

Het was wel even wennen, gistermorgen. 's Morgens vroeg de bouwvakkers weer over de vloer, die een plafond willen gaan maken in een kamer waar twee kinderen nog diep liggen te slapen. De hele dag de radio weer aan, en luidkeels meezingende bouwvakkers (wel gezellig!). 's Middags geen enkele kamer vrij waar Chris zijn middagdutje kan doen, want overal moet nog wel iets worden gedaan, vooral de radiatoren. Chris dus maar weer eens in zijn campingbedje in de caravan, wat hij niet op prijs stelde... Alle kinderen nog steeds vakantie, en ik aan het eind van mijn energie, waardoor ik in plaats van het huis schoon, netjes en aan kant te houden, op de bank of op bed lig, of buiten zit met mijn laptop. Ik zal maar geen foto plaatsen van hoe het er hier nu uit ziet, want dat zou de titel erg veel eer aandoen... Maar we hebben vandaag wel heerlijk buiten pannenkoeken gegeten, met een frisse taart die we vanmiddag zelf hebben gebakken (verse aardbeien en citroenroom op bladerdeeg). De jongens hebben lekker gezwommen in het zwembad, dat eergisteren opnieuw gevuld is. Irene heeft al haar schoolboeken al gekaft, en vier van onze kinderen mogen uitzien naar een weekendje weg a.s. vrijdag/zaterdag/zondag. Jan is ook weer thuisgekomen, met zijn hoofd nog helemaal in de wolken omdat het zo ontzettend leuk en fijn is geweest in Noorwegen. We zijn dus gelukkig midden in de chaos!

7 opmerkingen:

Mellody zei

Nou, je hebt dus toch nog heel wat gedaan. En nog leuke dingen ook!
Ben eigenlijk wel benieuwd wat er komend weekend te gebeuren staat?

huize steen zei

He, jammer de bouwvak mag net als de zomervakantie dus wel wat langer duren ;-) Aan de andere kant..hoe eerder begonnen hoe sneller klaar :-)

Karien zei

@Mellody, de kinderen van 7 t/m 15 jaar van onze gemeente hebben een weekend met elkaar voordat het schoolseizoen weer begint. Het is geen grote groep, maar wel heel hecht en ze hebben ook een keer per maand een dag met elkaar waarop ze van alles doen: de kinderdag, en daarom heet dit weekend voor ons het kinderdagweekend.

hartelijk zei

Nou, goed om te lezen dat je de moed er in weet te houden, als het af is is het af!
Fijne laatse vakantie dagen!
groetjes Adriana

Wiek zei

@ Karien

wat ben ik blij dat je vanochtend al gereageerd hebt... Las net van een grote brand in Kampen waarbij vier jongens, in de leeftijd van jullie jongens, zijn omgekomen. Ik kon zo gauw niet vinden waar jullie wonen en de schrik sloeg even toe!

Fijn dus!

groet Wiek

Karien zei

@Wiek, ik had nog niet eerder iets van jou gezien; dus welkom! Ik heb er inderdaad ook over gehoord: de moeder was alleen thuis met 14 kinderen, waarvan vier op zolder (1, 3, 6 en 8 jaar of zo), die ze dus niet meer konden redden. Wij kennen ook mensen in Kampen, maar niet met zulke grote gezinnen, maar de opluchting is toch maar relatief, want dit is ook een moeder die vier van haar kinderen heeft moeten verliezen, en de tranen komen dan bij mij terwille van haar ook opzetten, ook al ken ik haar niet...

Wiek zei

@ Karien:

zeker is de opluchting relatief ! *slaakt een diepe zucht* Wat een onmachtig gevoel kan zo'n bericht je dan toch maar geven.
En, dank voor je welkom :-D Ik lees mee sinds een week of 6, maar had inderdaad nog niet ergens gereageerd. Op de ikea-kussens zal ik bij mijn eigen blog nog reageren (maar nu eerst wat te eten gaan maken)

groet Wiek