zondag 30 augustus 2009

Een doopdienst en eentje die het wilde nadoen


Vandaag hadden we de start van het nieuwe seizoen met de gemeente, en er werden ook vier jonge mensen gedoopt. Dit dopen vindt buiten plaats in zo'n blauw zwembad, waar we dan met z'n allen omheen staan. Het was de bedoeling dat de kinderen vanmiddag ook gebruik konden maken van het zwembad, als het warm genoeg was, maar daarvoor waaide het te hard. Gelukkig waren er verder genoeg dingen te doen, zodat iedereen bleef tot een uur of half vijf. Voor de koukleumen was er een kampvuur, er werd shoarmavlees gebakken, er waren hamburgers en broodjes, er was muziek, de jongens waren bezig met hutten bouwen en geheime clubopdrachten: kortom het was ontzettend gezellig. Omdat het niet warm was, zaten we niet zoals anders met z'n allen op de steiger bij de vijver, maar meer bij het vuur op de zandplaats, en daarom had niemand in de gaten dat onze Chris wel erg dicht bij de rand van de steiger kwam, en er op een gegeven moment overheen viel. Gelukkig waren er toch nog een paar mensen die op de steiger zaten te praten, waaronder André, die toen hij de plons hoorde, onmiddellijk opsprong en ook een duik in de vijver nam. Ik wist van niets totdat ze met z'n tweetjes druipnat bij het kampvuur kwamen aanlopen... Met geleende, veel te grote kleren aan, heeft Chris een hele poos op schoot zitten bijkomen, waarna hij weer lekker ging rondscharrelen. Deze keer met toch nog ietsje meer toezicht!

5 opmerkingen:

Mellody zei

Nou, die Chris heeft duidelijke een Engeltje bij zich! Ik herinner me vaag een ander verhaal waarbij hij ook een nat pak had? Klopt dat?
Brrrr, wat zal het koud geweest zijn. Ook voor André trouwens!
Altijd weer een feest zo'n doopdienst hè?
Onze kinderen hebben het een periode nagespeeld in bad. Ze zijn allemaal dus wel tig keer gedoopt..., door hun broers:-)

huize steen zei

Pfhhh wat zal je geschrokken zijn zeg....Gelukkig is het goed afgelopen.

Karien zei

@Mellody, nee, dat was Danny, die dacht dat hij over een balk kon balanceren... Dat doet hij dus niet weer, hoewel hij vanmiddag in een van de ondiepe gedeeltes aan het pootjebaden was. Voor moeders is zo'n dag soms best intensief, zeker als je twee van die hummels hebt die alle kanten op lijken te vliegen!

Esther zei

That's great, Karien! It's quite entertaining too, reading the English version! But, yes...much better to be able to get the jist of what you write than nothing at all!! thanks! :D

menrike zei

pfff... gelukkig waren er oplettende omstanders!