zaterdag 15 augustus 2009

Gemeente

Waarschijnlijk is het lastig uit te leggen aan mensen die dit niet kennen, maar omdat de gemeente toch een groot deel van ons leven uitmaakt, wil ik daar vandaag iets over schrijven. Wij horen bij een gemeente, die zich over de hele wereld uitstrekt, en sinds een aantal jaar worden er ook bijeenkomsten en conferenties via de satelliet uitgezonden (en via internet voor de mensen aan de andere kant van de wereld, die geen contact met deze satelliet kunnen krijgen). Het is denk ik bijna niet uit te leggen hoe verbonden je je kunt voelen met al die mensen, ook al ken je ze lang niet allemaal persoonlijk.
Ook al konden we deze zomer niet zelf naar de conferentie in Noorwegen gaan, we hebben wel een satellietontvanger, zodat we veel kunnen meemaken, en toch ook veel mensen kunnen zien. Ware het niet dat onze schotel eraf moest voor de verbouwing, en we dus thuis niets konden meemaken tijdens de eerste conferentieperiode begin juli. Toen de tweede conferentieperiode begon (opgezet omdat anders niet iedereen op het terrein gehuisvest kan worden, maar ze worden wel beide uitgezonden), hing de schotel weer, en André had hem op het platte dak ook afgesteld, en beeld en geluid gekregen. Maar toen we binnen wilden gaan kijken, deed hij niks meer... Lastig om uit te leggen hoe je je dan voelt... Ik had me er al bij neergelegd; bovendien hadden we het toch gewoon heel erg druk met alles, en daarom was ik vanavond in de tuin bezig met onkruid wieden (dat mag trouwens ook wel in de krant, want dat gebeurt hier dus nooit...), toen André mij plotseling binnenriep. Het was eindelijk gelukt om beeld te krijgen, en we konden gelukkig de allerlaatste uitzending van deze periode nog volgen! Waarin een filmpje opgenomen met een totaaloverzicht over de zomerperiode, dus kregen we toch nog een redelijk beeld.
Wie meer wil weten over deze gemeente, kan de website bezoeken die speciaal is opgezet om informatie te geven aan iedereen die interesse heeft, en die vol staat met bemoedigingen voor christenen die hun leven voor God willen leven: www.cgn.nl. Je kunt hem ook lezen in het Noors, Engels, Duits, Deens, Zweeds, Fins, Frans, Pools, Hongaars, Italiaans, Russisch en Chinees!

Geen opmerkingen: