maandag 17 augustus 2009

Kleine moeite, groot plezier (en weinig kosten)


Niet nieuw, maar nog niet eerder had ik erover geschreven: Irene had op een knutselclub een mok beschilderd met een kant-en-klaar knutselsetje waarbij een beker, verf en kwastje zaten, en wat ervan overgebleven was, had ze mee naar huis gekregen. In die miniverfpotjes zat nog zoveel verf, dat we er zelf nog een heleboel saaie bekers (waar de opdruk vanaf was gesleten) mee konden beschilderen. Het leuke is dat de kinderen zich helemaal zelf kunnen uitleven, en we er daarna allemaal nog heel lang plezier van hebben. De beschilderde bekers moeten een poosje in de oven, en daarna is de verf nog lang bestand tegen de vaatwasser gebleken, kortom: het is de moeite waard om deze tip door te geven!


4 opmerkingen:

Yukiko zei

Ik heb ook zo'n set thuis staan, gekregen van mijn broer, nog nooit wat mee gedaan. Geen tijd voor is een flauwe smoes, maar laat ik zeggen, geen tijd in combinatie met geen zin.

Karien zei

@Yukiko, je bedoelt zeker: bedankt voor het idee, dan kunnen we hier thuis ook eindelijk eens aan de slag met die set die we al zo lang hebben staan? ...

Mellody zei

Ik heb een tijdje met die verf geboortebordjes gemaakt. Gewoon een wit schaaltje kopen. Ik schreef dan de tekst: "Here, zegen deze spijze, Amen" in het bordje. Op de rand de naam van het kindje en de datum van opdragen / geboorte. Nog een kuikentje erbij... Was ook leuk. Jouw mokken zien er trouwens leuk uit. Creatief serviesje hoor! (Trouwens; die verf kan je gewoon bij een hobbyzaak kopen, als je nog meer saai servies hebt ;-) )

Karien zei

@Mellody, die verf wil maar niet op gaan, en onze witte mokken waren op... Maar inderdaad, heel erg leuk idee van jou. Misschien gaan we op een gegeven moment - als het stof hier wat is gaan liggen - ook wel weer zulke dingen doen. Leuke ideeën zijn altijd welkom!