dinsdag 4 augustus 2009

Loslaten


Gido heeft lang gespaard; van een paar verjaardagen had hij nog geld, en hij krijgt het overblijfgeld dat hij uitspaart als hij in de lunchpauze naar huis komt fietsen (50 cent per keer). Al met al liep het bedrag zo op, dat er een bankrekening voor hem werd geopend.
Laatst hebben we bij een winkel de nieuwe Playmobil-catalogus meegenomen, en Gido was op slag verkocht toen hij de nieuwe safari-artikelen zag. Hij moest en zou dus met Harry op de fiets naar de speelgoedwinkel. Of dat mocht? Nou, dat is wel zo'n 7 km fietsen, en met z'n tweetjes naar die grote, enge stad (IJsselstein)? En weten jullie de weg wel goed? Ze wilden allebei erg graag, en toen hebben we ze laten gaan. Met allerlei raadgevingen over goed op je portemonnaie letten, en de fietsen op slot zetten (ja, we zijn hier niet veel gewend in dit gehucht...). Ik vertrok naar boven om een middagdutje te doen, en toen ik - veel - later weer beneden kwam, hadden ze alles al staan: drie grote dozen met o.a. een safaridierenkliniek, bomen, nepwater, dieren, echt mooi voor Gido's nieuwe kamer! Wij hebben nooit een probleem gemaakt van nieuwe Playmobil kopen, omdat de kwaliteit over het algemeen goed genoeg is voor jaren speelplezier. En ik had net ergens gelezen dat het voor kinderen goed is om hun zakgeld zelf te mogen besteden, inclusief eventuele miskopen, omdat ze daarvan alleen maar leren. Extra loslaten dus, zowel wat betreft het alleen naar de stad laten gaan, als het zakgeld uitgeven (en hij heeft heel trots voor het eerst gebruik gemaakt van zijn PIN-code - die ik niet mag weten)!

4 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

Oh wat zullen Gido en Harry trots zijn! En wat je schrijft over zakgeld besteden zo denk ik er precies over. Al wil ik er in de toekomst wel enige regels aan verbinden dat ze ook wel wat spaargeld hebben/houden, zoiets wat je nu beschrijft van Gido is alleen maar een goede ervaring inderdaad!
Veel speelplezier, maar dat komt vast helemaal goed!

Mellody zei

Wat leuk voor die jongens! Samen op de fiets van die dozen kopen is natuurlijk veel spannender en leerzamer dan het bestellen via internet. Mocht je het toch eens willen bekijken dan kan je googlen op 'goedkoop playmobil'. Wij hebben een paar sites ontdekt waar we naar verhouding 2 dozen playmobil konden kopen voor haast dezelfde prijs als één doos in de winkel. Echt de moeite waard.

Karien zei

@Mellody, bedankt voor de tip! Deze dozen leken trouwens ook flink afgeprijsd; er zat in elk geval een van/voor sticker op... Ik ben wel bang dat de kooplust weer flink toeneemt als we eenmaal weten waar het goedkoper kan...

Yukiko zei

Ik ben ook een fan van goedkoop playmobil zoeken op internet. Het voordeel is dat één zo'n goedkope winkel in ons dorp is, dus ik bestel via internet en haal het bij hun magazijn op, geen verzendkosten dus.

We hebben ook belachelijk veel playmobil (niet alleen daardoor hoor), maar er wordt ongelooflijk leuk en veel mee gespeeld hier, door jong en oud. Ik moet zeggen dat die jungleplaymobil er weer verleidelijk leuk uitziet :-D