dinsdag 8 september 2009

Daar heb ik zin in!

In de kamer van Elwin en Danny - de ridderkamer - hebben wij van het weekend de bovenste helft van de muren lichtblauw gemaakt met de rest van de verf die de schilder voor het plafond heeft gebruikt. Ook heeft André de lamp - een zon - opgehangen midden in de blauwe lucht. Eerst was ik van plan om de onderste helft van de wanden groen te maken, als heuvels in de verte, en daar zou dan de kasteelkast leuk als kasteel in komen te staan. Maar een groot bed midden in je landschap is toch wel een beetje raar, en toen ik Elwin vroeg wat voor kleur onder op de wanden moest komen, zei hij "grijs". Na een beetje nadenk- en doorvraagwerk, en na wat gezoek op het wereldwijde web vond ik deze foto:

Hierdoor komt de inspiratie voor zijn kamer weer lekker binnenstromen, en zie ik al helemaal voor me hoe het moet gaan worden: een binnenplaats van een kasteel, met rondom muren met kantelen, en daarboven de blauwe lucht. Eerst wilde ik nog van die steenstrips op de wanden plakken, die heb je echt ontzettend mooi, maar dat zou toch wel wat te prijzig worden (meer dan 80 euro per vierkante meter...), en zelf stempelen met een spons lijkt me ook wel heel erg leuk om eens te doen. Nou nog kijken wanneer dat gaat lukken - eerst maar eens het behang op Harry's kamer afmaken, dat is nu bijna klaar, nog even een lastig stukje om een raam heen, met vensterbank, en verwarming, en schuin stuk vanwege dakkapel, en dat allemaal op die ruim anderhalve meter die we nog moeten. Toch gold hiervoor ook: elke dag een baantje is een kamer in een week!

2 opmerkingen:

Mama Monique zei

Wat een ontzettend leuk idee! En dat je het lef er voor hebt ;o) Ideetjes zijn er altijd wel genoeg, maar de lef?

Ben benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn.

Mellody zei

Heel leuk. Nog een ideetje: Bij IKEA kan je van die fakkel-lampen kopen. (Bedlamp voor aan de muur). Niet duur. Wij hebben ze ook. Echt heel erg leuk voor een ridder-kasteelkamer.