vrijdag 4 september 2009

Een ziek mannetje en een blij mannetje


Gisteren begon Chris ineens te hoesten, zo'n rare blafhoest, en vannacht werd hij ook wakker met een rare, zware hoest. Daarbij voelde hij aardig warm aan, dus dan denk je gelijk aan de Mexicaanse dreiging. Gelukkig had hij alleen maar wat verhoging, en voelde hij zich af en toe ook helemaal niet ziek vandaag. Maar er waren ook momenten (of eigenlijk iets langer dan momenten) dat hij alleen maar bij papa of mama wilde zitten... Hopelijk knapt hij gauw weer op! Ook het buikgriepvirus waart hier door de omgeving, en dat heeft al twee van onze gezinsleden te pakken gekregen. Drie zieke mannetjes dus eigenlijk, hoewel het spugen maar één dag lijkt te duren.
Gido daarentegen is zielsgelukkig met de krantenwijk waarmee hij vandaag begonnen is. Het is een klein wijkje, ons dorp en een landelijk weggetje daaromheen en geen drukke autowegen. Vandaag deden we het nog samen, maar binnenkort kan hij het alleen. Natuurlijk staat de wijk niet op zijn naam, maar op die van Irene, die ook het geld moet doorsluizen. Zij heeft ook de verantwoordelijkheid dat hij het goed doet, maar het ziet er goed uit. Ooit had Jan een zelfde soort krantenwijk (regionaal blaadje), waarmee hij ging stoppen, maar omdat dat wel langs de drukkere weg was, mocht Gido dat gedeelte niet doen. Harry wel, maar die had er geen zin in. Dus moesten we het baantje toen opzeggen. Dat weet Gido nog al te goed, en hij is nu vast van plan om het baantje tot in lengte van jaren te houden! (Verdienste: 3,36 voor 146 krantjes).
En over het behangen (vervolg op het berichtje van gisteren): als ik er nog eens over nadenk, komt het ook doordat we pas na 21.00 uur met het behangen kunnen beginnen. Gisteren moesten we eerst ook nog wat oneffenheden weghalen op de muren, en het behang afmeten en snijden. Logisch dat je dan met het behangen zelf niet ver komt. En vandaag was het door de zieke kinderen al niet veel beter met de beschikbare tijd. Toch hebben we een paar banen geplakt, en begin ik er zowaar al een klein beetje plezier in te krijgen!

2 opmerkingen:

huize steen zei

Beterschap met je mannetje !! Hij ziet er wel erg verdrietig uit ;-)

Yukiko zei

Fijn hè, die zieken... hier al hetzelfde verhaal. Het begint weer, die periode van vaak zien zijn, grrr...
Beterschap!!