woensdag 2 september 2009

Fietsen


We doen volop mee aan de consumptiemaatschappij, lang niet met alles gelukkig, maar met sommige dingen is het gewoon het makkelijkst om iets nieuw te kopen. Fietsen bijvoorbeeld. Een fiets laten repareren gaat al snel behoorlijk in de papieren lopen, en zelf repareren eigenlijk ook, afhankelijk van wat er mis is. Wij kiezen er dan voor om een nieuwe fiets te kopen, maar wel een van een redelijke prijs. Met echt goede en dure fietsen hebben we dus geen ervaring, misschien dat het daardoor komt dat we denken dat degelijke fietsen niet meer gemaakt worden tegenwoordig?
Voor de prijs van één hele goede fiets kun je toch wel drie goedkope fietsen kopen, maar dan moet je het ook niet gek vinden dat je er niet zo heel lang mee doet. Gelukkig worden ze gerecycled (letterlijk dus), dus hoef ik misschien niet zo heel veel wroeging te hebben als ik het grof vuil weer laat komen.
In elk geval heeft Frank weer een mooie nieuwe fiets, nog in doos, die we van het weekend via internet bij een fietsenwinkel hebben besteld. Zijn oude fiets was al door Jan, Irene, Harry en Gido bereden, nadat onze twee voormalige buurkinderen hem hadden gebruikt, dus die heeft goed dienst gedaan. Nu is Frank toe aan een grotere en betere fiets, al wil hij zelf nog het liefst met z'n voeten plat op de grond kunnen staan als hij op het zadel zit. Een mooie taak voor André om hem te helpen het 'echte fietsen' onder de knie te krijgen. Op zich kan hij naar school fietsen, maar daar is voorlopig alles mee gezegd, je moet dus niet vragen hoe lang hij erover doet, en of hij over 'het bruggetje' durft te fietsen. Gelukkig krijgt hij al wat meer vertrouwen in het feit dat hij dingen kan leren, en dat het over een tijd(je) stukken beter en sneller gaat!

Geen opmerkingen: