zaterdag 26 september 2009

Stelletje gogo's

Vorige week kreeg ik 6 gogo's bij mijn boodschappen, die ik thuis aan de jongens gaf om te verdelen. Geen idee dat het zo'n grote hit zou worden, zelfs in ons afgelegen dorpje, en dat vooral Frank met zijn kleine beetje al gogo's op school begon te ruilen.
Gisteren belde zijn juf 20 minuten nadat de school uit was gegaan, op (hij mag alleen naar huis fietsen) dat Frank nogal overstuur was omdat hij een van zijn gogo's (zijn favoriet) had verloren. Hij was alweer twee keer teruggefietst naar school zonder hem te vinden, en nu hadden ze hem naar huis gestuurd. Gelukkig was Irene inmiddels thuis, zodat ik Frank tegemoet kon fietsen: een zielig hoopje kind. Ik kon hem troosten met de belofte dat hij vandaag mee zou mogen naar de winkel, en dat we dan vast wel weer nieuwe gogo's zouden krijgen. Vanmorgen kwam hij om kwart over zeven al aangekleed en wel beneden: gaan we al? En even na achten liepen we inderdaad al in het rustige winkelcentrum, waar een nog vroegere meneer liep met een handvol gogo's. Of Frank die soms wilde hebben?

Een hele tijd later, met onze eigen boodschappen bij de kassa, hield hij het totaalbedrag op het scherm in de gaten, waaraan je met enig rekenwerk kunt aflezen hoeveel gogo's je krijgt. En hij was als een kind zo blij (hoe kan het ook anders, het is ook een kind) dat het er wel acht werden! Wel thuis verdelen natuurlijk.

Tip voor andere gogospaarders: ga mee naar de winkel, en vraag vooral van tevoren aan de mensen voor je bij de kassa, of ze jou de gogo's willen geven, als ze die zelf niet hoeven. De meneer die vanmorgen voor ons bij de kassa stond, wilde ze niet hebben, en toen ik daarop zei: had ja gezegd, want Frank wil ze wel, liep hij gewoon weg; hij hoorde het waarschijnlijk niet. De kassière wel, maar die mag ze dan blijkbaar niet alsnog weggeven...

5 opmerkingen:

Wiek zei

Ben zelf nog niet bij de winkel geweest, Lief wel, dus wij hebben nu 2 gogols in huis (of hoe heten die dingen..) Lief vertelde al dat er dranghekken bij de kassa's stonden (serieus!) waar bedelende kinderen verplicht achter moesten blijven staan. Maar ja, met 1 zo'n dingetje bij de kassa weglopen, aan wie moet je dat dan geven. We zullen even doorsparen en dan uitdelen :-) Bij jullie thuis onderling nog geen gemekker om die dingen?

groet Wiek

Mellody zei

Ja, de gogo's zijn hier ook rage op school. Ik hoor onze jongens er ook over. Onze jongens hebben ze alleen niet, want wij doen geen boodschappen bij de c1000. Ze hebben echter wel alle smurfen terwijl wij ook geen boodschappen doen bij de Albert Heijn. Heel creatief geruild...enz. Toen wij ze uitlegden dat we niet om gogo's naar een andere winkel gaan en dat ze nou eenmaal niet alles kunnen hebben vonden ze het eigenlijk wel prima. Tenslotte is dat ook de bedoeling van al die spaarakties van de winkels... dat je daar maar zoveel mogelijk gaat kopen. Nu spelen ze met de smurfen dezelfde spelletjes als met de gogo's. het waait wel weer over. Maar wel leuk dat jullie ze wel hebben. Bij 'onze winkel' is nu een spaaraktie waar we niks aan hebben. Bling bling, bedeltjes voor aan een armband. Wel heel leuk. Ik geef ze ook aan anderen weg. Waarom niet?

menrike zei

Hier is de gogo-plaag ook losgebarsten. Ik vind het eigenlijk maar stomme poppetjes... Maar goed, zo lang ze er plezier van hebben...!

Karien zei

De gogo's zijn vandaag even van het strijdtoneel verdwenen. Uit het oog, uit het hart. Ruzie en gehuil zijn nou eenmaal niet leuk om aan te horen, en al helemaal niet om die onbenullige dingen waar ze over een paar maanden helemaal niet meer naar omkijken.
Ik vind ze eigenlijk ook niet veel aan, maar ja, als de jongens ze leuk vinden, waarom niet? En gelukkig zijn er bij onze winkel niet van die hysterische toestanden, en al helemaal niet op de tijd dat ik boodschappen doe haha. Elke keer ook weer mooi de gelegenheid om de kinderen bij te brengen dat we geen artikelen aanschaffen om de bonus, dat het de winkelier juist daarom te doen is etc. etc. En natuurlijk om geen ruzie te maken!

Yukiko zei

Hier ook gogo's, maar het geeft geen problemen gelukkig. Ik vind ze wel grappig.