dinsdag 29 september 2009

Vervolg "in functie"

Gisteravond was ik nogal laat thuis vanwege een lange vergadering die ik mocht notuleren, en daarom heb ik alleen even een foto geplaatst met een paar zinnetjes over de werkkamer die in gebruik is genomen, maar misschien is het leuk om iets meer over André's werk te vertellen. Toen ik André leerde kennen, werkte een broer van mij bij een bedrijf dat een computerprogramma ontwikkelde dat gebruikt wordt tijdens bevallingen. André zelf was nog bezig met een avondopleiding informatica, en werkte overdag in het Academisch Ziekenhuis van Utrecht, als administratief medewerker, en het leek hem wel leuk om bij het bedrijf waar mijn broer werkte, te solliciteren. Daar werd hij aangenomen, en bij dat bedrijf heeft hij 14 jaar gewerkt. Degenen van jullie die in het ziekenhuis zijn bevallen, hebben grote kans dat ze dit programma zijn tegengekomen: MOSOS, nog steeds het grootste product van dit bedrijf (volgens mij), al zijn er vele producten bijgekomen, allemaal op het gebied van de verloskunde. Op het programma worden de apparaten aangesloten die de hartslag van de ongeboren baby's en de weeën registreren; op de zusterpost is zo ook een overzicht te zien van alle verloskamers, en uiteraard worden er allerlei gegevens ingevoerd waarmee bijvoorbeeld een brief aan de huisarts kan worden samengesteld.
Een paar jaar geleden (3 of 4, ik weet het niet eens precies), is André uit het dienstverband gestapt en is hij voor zichzelf begonnen. De lease-auto die we gebruikten, hebben we zelf gekocht, de mobiele telefoon mocht hij inleveren en daar was hij helemaal op zichzelf aangewezen... Nu werkt hij als ict-consultant, nog steeds op het gebied van verloskunde, wat natuurlijk best grappig is met zo veel zwangerschappen thuis ... Hij weet er na al die jaren haast net zoveel vanaf als gynaecologen en verloskundigen, en dat resulteert weer in interessante gesprekken tijdens onze thuisbevallingen... Voor het gezin is het alleen maar fijn dat het allemaal zo gelopen is, niet zozeer vanwege de financiën, maar vooral vanwege de vrijheid van het zelf indelen van werktijden, de mogelijkheid die er ineens is om overdag eens de kinderen uit school te halen, samen koffie te drinken, even een boodschap te doen en 1001 dingen meer, die allemaal niet of lastig te regelen zijn als je een negen-tot-zes-baan hebt van vijf dagen in de week. Voor mij is het leven er beslist meer ontspannen door geworden.

Toch blijft het nu nog steeds wennen dat hij nu in de werkkamer zit. Maar dat is een bewijs dat het tussen ons twee wel goed zit toch?

3 opmerkingen:

Wiek zei

Volgens mij een heel goed teken dat je André het liefste dicht in de buurt hebt!

huize steen zei

Ik vind het altijd een uitdaging om de dingen te doen die ik moet doen als manlief thuis is. Ik vind het dus wel knap dat je allebei aan je ding toekomt. En om eerlijk te zijn ben ik altijd wel weer blij als hij naar zijn werk gaat na een paar weken vakantie ;-)

Mammalien zei

Oei, dat klinkt als een leuke baan... eindelijk een leuke toepassing van de IT (-;