woensdag 7 oktober 2009

Afgeleverd


Eerder dan gepland bestelden wij de infrarood-cabine die op ons verlanglijstje stond, vanwege een 20%-kortingactie die we niet wilden laten lopen. Er zou nog gebeld worden voor een afleverafspraak. Dat gebeurde dus vanmorgen. "Over een half uur kom ik een sauna afleveren". "Ja, maar er zou toch eerst gebeld worden?" "Dat doe ik nu toch?" En een half uur later stond hij inderdaad op de stoep. Met een groot pallet met drie enorme dozen. Met een blik op mijn buik zei hij: ik ga ze echt niet binnen zetten, hoor, ik heb me al een breuk gesjouwd. Tja, wat nu? André was niet thuis, en er werd behoorlijk wat regen voorspeld. Er zat niets anders op, en even later stond de afgeladen pallet in onze voortuin, met drie loeizware dozen erop. Met vereende krachten hebben Chrisje en ik de dozen naar binnen gesleept, waarbij ik me begon af te vragen of de vloer van de tweede verdieping het gewicht wel zou kunnen dragen, en nu staan ze gedrieën in de studeerkamer. Te wachten tot de overloop boven ze kan ontvangen.
Hiervoor moesten we even aanpoten om de overloop zover te krijgen. We hadden nog glasweefselbehang van het kantoor, dat kon mooi op de muur; moet alleen nog een verfje hebben. En van de week zijn André en ik er na schooltijd met de drie jongsten op uit getrokken om ook iets op de vloer te hebben. Vloerbedekking op de twee trappen en de eerste overloop, en laminaat op de tweede overloop, omdat te verwachten is dat er regelmatig met water geknoeid zal gaan worden (jongetjes die in bad zitten en er opeens achter komen dat ze moeten plassen bijvoorbeeld). Na een uitputtingsslag van twee uur bij de vloerbedekkingswinkel kan ik twee tips geven: 1) neem nooit de drie jongsten mee als je vloerbedekking wilt gaan uitzoeken; 2) houd in je begroting een flinke post open voor het bekleden van trap en overloop; als je dat als sluitpost ziet (de slaapkamers doen we allemaal mooi, en o ja, er moet ook nog een overloopje), dan ga je je een hoedje schrikken van de factuur!

5 opmerkingen:

mellody zei

Wat onbeleefd van die man dat hij die dozen niet voor jou naar binnen heeft gesleept. Echt ,daar snap ik niks van!

Karien zei

Nee, ik snapte het ook niet, maar ja, ik maak me niet zo gauw druk. Hij was het kennelijk niet verplicht, maar respecteerde kennelijk de regel "afgeleverd tot aan de deur".

menrike zei

Was er niet een buurman, postbode, toevallig voorbij fietser die even kon helpen?
Ik snap ook niet dat die vent je niet even hielp hoor!
(Al zou ik zelf het zelfde gedaan hebben, denk ik)

Karien zei

@Menrike, dat is nou het nadeel van zo'n afgelegen dorpje; daar komt niet zo snel iemand langs... het huis tegenover ons staat bovendien leeg, en de directe buren hebben ook geen zicht op onze voortuin - ze waren bovendien niet thuis...

Wiek zei

Triest hoor, zo'n service!
Kan zo in de campagne 'Nederland wordt steeds asocialer'...
Las toevallig van de week ook nog dat Duitsers liever niet onze grens oversteken voor hun boodschappen omdat ze de service is onze winkels om van te huilen vinden!