maandag 19 oktober 2009

Gido is tien!


Heerlijk, jarig zijn in de vakantie! Ineens 's morgens wél vroeg wakker zijn, "je mooiste kleren" aantrekken (een polo over een trui heen), samen met je moeder een appeltaart bakken, wachten totdat iedereen bij elkaar is (oudste broer komt pas uit bed op het moment dat papa van zijn bespreking terug is), en dan de cadeautjes krijgen die je zo graag wilde: Playmobil safari, en als bonus een leuke DVD van je broer die zelf voor een cadeautje moet zorgen. De hele dag ben je dan verder wel onder de pannen met die cadeaus. Aan het eind van de middag de appeltaart opeten, een uurtje later zelfgebakken patat en een zelfgekozen ijsstam toe.
Gido was onze grootste baby, bijna negen pond. Op een of andere manier klikte het niet zo met de verloskundige, en vertikte ik het om te persen. Ik weet niet hoe vaak het gebeurt, maar bij ons gebeurde het: de aanstaande vader werd gevraagd om hard op de buik van de moeder te duwen, en zo kwam Gido ter wereld. Deze keer heeft André dus het perswerk verricht! Na de bevalling had Gido zo'n gestuwd hoofdje, dat zijn oogjes dicht zaten, en hij de eerste 24 uur geen levenslicht kon aanschouwen. Als compensatie wilde hij graag de hele tijd drinken - bij mij. Na een dag was het vocht weggetrokken en kon hij ons ook bekijken.
Nu is het nog steeds een heerlijk joch. Ongecompliceerd (meestal), lekker buiten spelen, veel vriendjes, één hartsvriend, een groot pluspunt: hij houdt van flink opruimen, is een doorzetter, gaat graag mee boodschappen doen. Zo wil je er wel tien!

11 opmerkingen:

Cathalijne zei

Gefeliciteerd!

Margreet zei

Van harte gefeliciteerd! Jullie tienjarige zoon is precies vijftig jaar jonger dan m'n moeder... Grappig!

huize steen zei

Gefeliciteerd !!

Sabia zei

gefeliciteerd!

Liene zei

Gefeliciteerd met deze grote zoon!

Menrike zei

Gefeliciteerd! Jullie tienjarige zoon is ook precies vijftig jaar jonger dan míjn moeder!

Karien zei

@Menrike, haha, wat toevallig zeg! Ik heb op jouw blog gelezen dat jouw moeder op dezelfde dag 60 werd als de moeder van Margreet, en dat beide verjaardagen op dezelfde manier werden gevierd. Zo wordt het blogwereldje wel heel klein.

Purperpolletje zei

Gefeliciteerd met zo'n prachtzoon! Polo over trui - één hartsvriend - ongecomliceerd - gezellig: super gewoon!

Zeeuwse Mama zei

(@ Karien; volgens mij hebben Menrike en Margreet dezelfde moeder ;-))

En nog gefeliciteerd met je glimmende zoon! Wat een lief stoer snoetje heeft ie!

Karien zei

@Sandra, méééén je dat nou?
(Doe niet zo flauw, Karien!)

Mama Monique zei

Och sorry, ik heb even wat gemist. Hoop dat het een fijne verjaardag is geweest!