donderdag 29 oktober 2009

IJzige verjaardagswens


En weer is er een jarig. Harry is 13 geworden vandaag. Dus eten we spaghetti. En daarna ijstaart, een van de favorieten van onze kinderen. Makkelijk om zelf te maken: een halve liter stijfgeslagen slagroom, gemengd met wat je lekker vindt, bijvoorbeeld stukjes biscuit (of bokkenpootjes, of lange vingers), chocoladevlokken, (advocaat is ook heel erg lekker...), in een flinke vorm en invriezen. Gido heeft gisteren met smarties de 13 bovenop gemaakt.
Welke moeder denkt er op de verjaardag van haar kind niet terug aan de bevalling? En omdat dit het eerste jaar is dat ik blog, zal ik ook wat over de bevalling van Harry vertellen. Jan was toen vier en Irene 15 maanden, en toen de bevalling langzaamaan begon, precies op de uitgerekende datum, was het nog 28 oktober, en mijn moeder was jarig. We zijn toch maar even gaan feliciteren 's avonds, en gelijk weer terug, kinderen in bed, en toen kon het echte werk beginnen. 's Nachts werd Harry geboren. Ik zal nooit het gezichtje van Irene vergeten, die 's morgens door André uit bed gehaald werd en zoals altijd nog even bij hem op zijn buik mocht liggen, en toen inééns ontdekte dat er ook iets bij mij op mijn buik lag... "Wat ligt dáár nou???!!"
Inmiddels heeft Harry z'n eigen plek in het gezin, zit in de tweede brugklas, fietst daarvoor elke dag zo'n 30 km, houdt van een spelletje doen, en van aandacht krijgen, maar absoluut niet van lezen. En heeft vandaag duidelijk genoten van alles wat er rondom zijn verjaardag toch nog op zo'n doordeweekse dag is gebeurd: felicitaties, bezoek, nog meer bezoek, geld, geld en nog eens geld gekegen (dat wilde hij graag), een spel gekregen en het gelijk gespeeld, nagepraat, plannen gemaakt voor het weekend dat hij hier alleen thuis is met grote broer en waarschijnlijk ook een kleine broer, en waarschijnlijk ook een toffe logé, kortom gelukkig een dag om tevreden op terug te kijken!

7 opmerkingen:

Karin zei

Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon.
En alvast een heel fijn, gezellig en vooral rustig weekend!!!
Groetjes,
Karin

huize steen zei

Gefeliciteerd met je zoon !! Altijd weer een mooi moment om even terug te kijken. Dochter roept bij het zien van die heerlijke taart Jummie Taart ! Hihi die gaan we zeker een keertje maken ;-)

Mellody zei

Gefeliciteerd mat Harry. Wat worden ze dan al groot hè? Jonge pubers... En straks hebben ze nog een klein baby-broertje. Wat leuk zo'n divers gezin.
Dapper hoor dat hij dagelijks 30 km fietst!!

Ada zei

Karien, van harte met je grote zoon. Zo te lezen heb je een leuke dag gehad. Hij is dus net zo oud als Tjeerd van mij. Die werd eind sept 13 en zit ook in de tweede klas. Harry is al flink aan het groeien he. Grappig dat verschil.
Het was afgelopen zondag ook heel leuk, toen ik je oudste zoon trof in Soest.
Het allerbeste verder. Heb je nog meer verjaardagen voordat de baby komt?

Karien zei

@Ada, ja hoor, we gaan vrolijk verder, op naar de vierde verjaardag van Danny, op 30 november. Een hele mijlpaal natuurlijk. Daarna sinterklaas, en hopelijk komt de baby (weer) rond de uitgerekende datum, 11 december, prima tussen sinterklaas en kerst in!

Anoniem zei

Hartelijk gefeliciteerd hoor met Harry! Je krijgt echt al grote kinderen hè? Grote jongens lijkt me nog iets heel anders dan grote meisjes,(al die zware stemmen). Met grote meisjes heb ik dan weer ervaring. Momenteel zitten er hier vier in de puberteit, hoewel de oudste er al weer haast uit is. Gelukkig is Floris nog echt klein, met zijn negen jaar!
Hanneke

Mama Monique zei

Mjammie, mjammie, mjammie!! Zo'n ntaart zou ik ook wel lusten! Nog van harte gefeliciteerd hoor. Weer een jaar erbij! ;o)