vrijdag 2 oktober 2009

Leg de link


Een collega-weblogger had gisteren zo'n aanstekelijk blogje geschreven over haar herfsthoorn des overvloeds, waaronder een kruidkoek met noten en chocola, die vanuit haar oven iedereen lekker aan het maken was, dat ik om het recept daarvan heb gevraagd. Tot mijn grote verrassing vond ik vandaag het recept al op haar weblog! En nu staat er ook hier één lekker te ruiken op onze salontafel - hopelijk blijft 'ie mooi totdat vanavond de visite komt.
Nu heb ik een vraagje, waar ik zelf nog niet uit ben gekomen. Hoe leg ik nou een link naar het andere weblog in mijn tekst? Ik zie dat regelmatig, dan staat er met een andere kleur bijvoorbeeld: kijk "hier" voor het recept, maar wat ik ook probeer, dat krijg ik niet voor elkaar. Iemand met meer blogspot-ervaring?
Update: dankzij alle reacties is het gelukt! Allemaal heel hartelijk dank.

11 opmerkingen:

Wiek zei

Hoi Karien,

vanavond zal ik er even rustig voor gaan zitten en proberen op te schrijven wat ik doe als ik dat doe... Doen lukt wel, maar dat gaat zo onbewust dat ik niet zomaar op kan schrijven wat je zou moeten doen... (volg je me nog ;-)

Lief trouwens vond je reactie op mijn laatste blogje erg leuk!

groet Wiek

Marjon zei

Bij mij (weblog) staat er boven het venster waarin ik mijn tekst typ, een afbeelding van eh.. jah hoe zeg je dat: het lijkt een klein vierkantje met twee halve rondjes eromheen, een schakeltje ofzo. Dan selecteer je de tekst die je als 'link' wilt gebruiken, druk je op dat knopje en kun je het adres invoegen waarnaar je wilt linken. (of gewoon zonder tekst selecteren, komt het adres dan in je bericht te staan.

En anders, als je je tekst HTML kan bewerken, kun je deze code gebruiken:
tekst

Bij "link" typ je het adres mét http://www.xxx.nl en bij 'tekst' typ je dat gene waar je de link wilt zetten.
SUCCES! :)

Mama Monique zei

Let op hé? (Omdat ik ook wel zo'n lekkernij bij de koffie wil hebben...)

Bij het invoeren van een (nieuw) bericht heb je net boven je invoerveld allerlei tekentjes staan. Als je drukt op "koppeling" (nieuwe versie) of op het wereldbolletje (oudere versie) kun je hier heel eenvoudig een link plaatsen.

Is de link uiteindelijk toch dezelfde kleur als je tekst, dan kun je in het tabblad "indeling" klikken op het kopje "lettertypen en kleuren". Hier kun je zelf de kleur van de link wijzigen.

Ben benieuwd of het lukt, want ik wil wel eens weten waar je die lekkernij vandaan hebt ;o)

gerrie zei

Karien,
Kan ik komen snoepen???????????
Jammer dat er geen geurblog is.
En ik zou hopeloos met de glucosehuishouding in de knoop komen, maar daarom wil ik ook wel eens snoepen.
Geniet ervan, Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Margreet zei

Als je een bericht maakt, zitten boven je bericht een aantal knoppen. Selecteer eerst het woordje waarvan je een link wilt maken. Druk daarna op de derde knop van links (wereldbolletje met een schakel). Als je erop drukt opent er een nieuw venstertje waarin je het volledige adres van de link kunt plakken. Als je dan op 'OK' drukt is het geselecteerde woord een link geworden. In je bericht zie je dan een code met het webadres erin.

Succes!

Mellody zei

Nee, sorry, ik heb geen blogspot. Zit er niet een knop met link invoegen? wat ik eigenlijk zeggen wou....; bij nader inzien kom ik toch liever koffie drinken bij jou ;-)

Karien zei

Allemaal bedankt! Ik ga het binnenkort proberen, maar nu even niet (weekend, dus druk!!) En Mellody: heel hartelijk welkom!! Als je een reactie geeft die ik niet publiceer, kun je evt. privé-gegevens doorgeven (e-mailadres?). Dan kan ik je mijn adres/telefoonnummer/e-mailadres doorgeven.

Karien zei

Trouwens, jullie kunnen zelf ook gewoon op het weblog van Yukiko kijken, bij de meesten waarschijnlijk welbekend.

huize steen zei

Ooh Karien je bent me voor !! Nou moet ik hem morgen echt bakken, wat ziet hij er heerlijk uit bij je !!

Wiek zei

nou, die poging om uit te leggen wat ik dan doe ga ik maar niet meer wagen. Het komt inderdaad neer op dan zoek je dat knopje dat lijkt op etc etc.
Ben benieuwd wanneer de eerste blogjes inclusief links tevoorschijn komen!

Karien zei

@Janne, nou dan heb jij hem nog tegoed, en hier liggen er nog een paar kruimels... Hij was trouwens niet officieel, we moeten hem nodig nog eens met de officiële ingrediënten proberen!