zaterdag 31 oktober 2009

Oei


Vandaag wilde André de eerste kast(en) in elkaar gaan zetten op onze slaapkamer. De schuifdeuren waren al geleverd, de meubelpanelen voor de kasten waren op maat gezaagd en opgehaald. Maar... toen hij er vanmorgen echt tegenaan wilde gaan, bleek de vloer van onze slaapkamer een bolling te hebben. En daar kun je geen vijf schuifdeuren op zetten, dan zouden ze steeds vanzelf van hun plek gaan. Dus in plaats van opbouwen, maar weer wat afbreken: het laminaat er weer gedeeltelijk uit, de houten vloer er ook voor een stukje uit... Als je Achterberg heet, moet het grondig en goed. Tijdens dit alles lag ik op bed voor mijn verplichte middagrust, en - inderdaad - ik viel bij al dat lawaai gewoon in slaap!
We hadden ook kunnen wachten tot maandag, en dan de aannemer erover bellen. Dan zouden we kunnen wachten tot hij mensen kan sturen om het op te lossen, want goed beschouwd is het zijn verantwoordelijkheid dat de vloer waterpas wordt opgeleverd. Gelukkig zijn wij zo niet, gelukkig voor hem, en ook voor onszelf, want nu duurt het dan wel wat langer dan gehoopt, maar hebben we het toch in eigen hand. Wordt vervolgd... (de kasten moeten het liefst wel klaar zijn voor de bevalling!)

7 opmerkingen:

huize steen zei

Grr wel even balen dus. Hopelijk schiet het allemaal wat op :-)

gerrie zei

Karien,
Zat er nog teveel vocht in de nieuwe vloer?
Dan komt alles ook omhoog. Dat hebben wij ook gehad met ons nieuwe huis. Echt balen even want dat duurt een poosje. De parkethandel hier in het dorp wil geen patket/laminaat meer leggen op een vloer in een nieuw huis. Eerst een jaartje iets anders erop.
Lekker hé zo"n middagdut. Ik doe het al 42 jaar!
Sterkte met alles.
hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Karien zei

@Gerrie, het ligt nu alweer goed gelukkig. De bolling zat boven een stenen muur en er zat daar precies ook een iets dikkere balk, plus dat er een schroef niet helemaal goed zat... We kunnen dus gelukkig weer verder!

Jente zei

Lekker om nu zo op te schieten, wat wordt het allemaal mooi! Het zou lekker zijn als je inderdaad voor de bevalling nog even de tijd hebt om alles rustig op zijn plek te leggen in je kast. Het begint al behoorlijk op te schieten, nog een weekje of vijf?

Wij bivakkeren al maanden op een piepklein kamertje en wat ik echt begin te missen is een normale kledingkast. Het lijkt me heerlijk om alles weer bij elkaar te hebben liggen of hangen :-)

mellody zei

Wat een werk allemaal! petje af voor Andre. Voor jou trouwens ook met je optimisme en dikke buik!

het lieveheersbeestje zei

Via Jente heb ik jullie gezellige blog gevonden! Leuk om te lezen hoor! En ik hoop dat de kast geworden is wat je graag wilde. Kasten zijn goud waard, hier heb ik inbouwkasten (oud huis) en die zijn super! Maar niet genoeg voor een modern gezin, dus hebben we ook die lekkere ladekasten van Ikea. Daar gaat toch veel in..heerlijk!
Groetjes van mama lieveheersbeestje.

Karien zei

@Lieveheersbeestje, leuk dat je reageert! De kast is nog lang niet klaar hoor... Grappig dat je inbouwkasten zo handig vindt! In ons huis zaten er drie, met van die dikke bakstenen muren. Het probleem is dat ze zo wel heel veel ruimte innemen, en bovendien niet verplaatsbaar zijn. Die drie zijn er nu dus niet meer. Wel hebben we straks op twee plaatsen zo'n enorme schuifdeurkast, en dat is eigenlijk ook wel een inbouwkast...