zaterdag 3 oktober 2009

Ot en Sien


De laatste tijd krijgen we hier nogal wat goede ouderwetse inspiratie. Voor Elwin en Frank lees ik voor uit het boek van Ot en Sien - een van de weinige oude boeken waar ze niet bij weglopen. Deze week kwamen we het verhaaltje over Ot tegen die leert kurkje breien. Toevallig kwam ik ons punnikklosje tegen bij het opruimen, en na een korte uitleg ging Elwin aan de gang. Hij beet zich er echt in vast, en heeft de hele tijd zitten punniken, met als resultaat best een aardige sliert.
Ook lazen we over Trui en het hinkelblok. Gelukkig hebben wij ook blokjes hout en een hele mooie lange rij tegels in de woonkamer; Frank had een vrije vertaling van het in het boek beschreven spel bedacht: eerst het blok een eind weg gooien en er dan naar toe hinkelen zonder op de voegen te trappen. Ware het niet dat Chrisje als een jong hondje steeds het net gegooide hinkelblok weggriste...
(Nou ja, zodra Chris in bad zat, kon Frank weer rustig verder gaan. Ik vind het vooral leuk dat hij dit zo uit zichzelf steeds doet, meestal moeten we hem bijna met geweld aan het spelen krijgen omdat hij meestal veel liever met de computer/gamecube aan de gang is.)

1 opmerking:

Yukiko zei

Hoi Karien,

Vandaag kreeg ik van Maris een award die ik door mocht geven. Ik heb gekozen voor Mellody en jou, waarom lees je op mijn log.

Als je hem wilt hebben dan kun je hem (het plaatje van de award) kopieren en doorgeven aan twee anderen met een log.

Groetjes!