zaterdag 17 oktober 2009

Plezier voor vier


De infraroodcabine heeft moeiteloos een plek veroverd in ons drukke gezinsleven - en dat binnen één week. Grappig genoeg zijn het vooral de jongere jongens die er graag in willen, met Chris met stip op nummer één. Gisterenavond mochten ze er weer in - zoals je ziet passen er met dit formaat mannen wel vier personen tegelijk in de cabine - en Chris zat er bijna een half uur in, daarna moest hij echt naar bed. Hij was zo kwaad dat hij eruit moest, dat hij weigerde zijn tanden goed te laten poetsen, en daarna water te drinken... Al met al een heel ritueel: allemaal een half uurtje zweten, daarna even onder de douche, toch een hele heisa. Maar we hebben het er graag voor over, want de voordelen lijken steeds duidelijker te worden, vooral voor André en mij (goed voor de rug, goed voor de nachtrust en tegen de nachtelijke spierkrampen).
In en om ons huis is nog steeds erg veel te doen. Vandaag kwam een lief echtpaar uit Helmond ons een dagje helpen, en kon een aantal klusjes van de inderhaast opgestelde lijst worden geschrapt. Dat voelt altijd goed! Zo staat nu een groot gedeelte van de in de schuur opgeslagen spullen hoog en droog op zolder, om later te worden uitgezocht (in de schuur wordt het nu zo langzamerhand wel erg vochtig). De winterjassen hangen weer aan de kapstok, het zwembad is eindelijk schoongespoten en kan morgen hopelijk de schuur in, er zijn twee lekke banden geplakt (onze gast vond het leuk om dat te doen!!), en het glasweefselbehang van de overloop op de tweede verdieping is nu af. He he. Heel hartelijk bedankt R en E!!!

3 opmerkingen:

jente zei

Het klinkt best goed wat je zegt over die cabine. Ik heb nog nooit een sauna van binnen gezien, maar dit lijkt me erg ontspannend.

En wat lekker voor jullie dat er mensen kwamen helpen, jullie zijn al erg lang erg druk met alles.

Anoniem zei

Zijn twee van de jongens zo preuts offe ... zijn ze nog niet zindelijk?
Fijn dat je hulp kreeg! Staat de wieg al klaar?
Groet Mariam

Karien zei

@Mariam, preuts zijn onze jongens niet hoor... Maar in de cabine hebben wij eigenlijk allemaal tot nu toe wel ons ondergoed aangehouden. (En anders zou ik er ook geen foto van publiceren haha). Het ondergoed van Chris is een luier inderdaad, maar wat je bij Elwin ziet is een gewone onderbroek. Zo, wat een verhaal zeg over onderbroeken... De wieg staat inderdaad ... nog niet klaar. We hebben het zelfs eens gepresteerd om hem tijdens de bevalling van zolder te halen geloof ik. Of zo. Nu wil ik het wel wat eerder voor elkaar hebben, maar we kunnen nu eenmaal geen ijzer met handen breken - er is nog zoveel te doen. Wel zijn de dozen met babyspullen klaargezet om uitgezocht te worden, en haal ik denk ik de reiswieg maar tevoorschijn. Daar slapen onze baby's eerst meestal een poosje in, vlak naast mijn bed. Het is de bedoeling dat we de hangwieg weer ophangen in onze eigen slaapkamer (zelfgemaakt dus extra leuk), maar dat moet wachten tot ons bed weer op de goede plek staat. Daarvoor moeten eerst de kasten nog gemaakt worden en de schuifdeuren ervoor gezet.... enz. enz. enz.