woensdag 4 november 2009

Ach en wee

Nou, gelukkig geen wee eigenlijk. Wel ach, want na een heleboel jaar zonder, heb ik nu ineens wel weer een blaasontsteking. Heel plotseling, en het drinken van veel water, het eten van veel vitamine C, en een lekker warme deken hielpen helaas niet.
Even googlen, daaruit bleek dat je in deze fase van de zwangerschap niet zelf moet gaan dokteren, want de blaasontsteking kan de bevalling opwekken. Dus had ik daarnet een nachtelijk uitstapje met André naar de huisartsenpost en vandaar naar de apotheek in Utrecht. André zit nu weer in zijn kantoortje (!) om iets nog af te maken, en ik hoop dat ik nog even kan slapen. Dat ga ik nu dus maar gauw doen!

7 opmerkingen:

gerrie zei

Karien,
Beterschap!!!!!!!!
Zorg goed voor jezelf, eigenlijk een foute benaming, zorg goed voor alletwee.
Neem je rust zoveel je kan.
Sterkte.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Yukiko zei

Oh wat vervelend. Ik heb het zelf even geleden ook gehad, bij hielp het 'zelfdokteren' gelukkig wel, en volgens de huisarts was dat ook prima. Ik nam er alleen nog cranberriesap bij (in het begin véél), dat voorkomt dat de bacteriën zich aan de blaaswand kunnen hechten. Als je het sap niet te drinken vindt, kun je ook tabletten nemen.

Beterschap in ieder geval!

Purperpolletje zei

Heb je dit écht om 1.29 geschreven en gepost? Pffff, daar zou ik spontaan weeën van krijgen...

Ik eet elke dag een handje cranberries (gedroogd) en als ze weer vers te krijgen zijn, maak ik er dikke sappap van en doe elke avond een schep door de yoghurt, dat schijnt echt te helpen! Maar het is ook verschrikkelijk lekker, dus!

menrike zei

En zo midden in de nacht bloggen moet je natuurlijk ook niet doen, stelletje nachtbrakers!
Wel vervelend hoor, zo'n blaasontsteking!
sterkte er mee!

hartelijk zei

Beterschap hoor!
Hoop dat je straks ff lekker kunt genieten van je uitstapje naar Noorwegen en je helemaal fit en relaxed weer terug komt....;)
Liefs!

Mellody zei

Vervelend die kwaaltjes op het laatst... en een blaasontsteking helemaal. Ik heb er de laatste tijd ook best vaak last van. Soms voel ik het aankomen en begin dan gauw veel te drinken (dat is mijn gebrek...., drinken). Maar wat Yukiko zegt klopt, ik heb ook van die cranberrie tabletten in huis.

het lieveheersbeestje zei

Oh, dat heb ik ook een paar keer gehad, en alleen als ik zwanger was. Helaas eindigde dit alijd in een antibiotica kuurtje... Gelukkig ging alles bij ons verder goed, dus het is niet echt iets om je erg druk over te maken...ga maar lekker slapen en niet s nachts weer aan de computer hoor!