donderdag 5 november 2009

AppeltaartWij zijn altijd in voor een nieuw appeltaartrecept. Al een poosje geleden hebben wij de Griekse appeltaart uit de Allerhande uitgetest. Onze conclusie: volgende keer zonder filodeeg (ziet eruit als bakpapier, maar smaakt eerlijk gezegd ook een beetje zo). Verder was 'ie erg lekker: walnoten en honing, en onderop een laagje cakedeeg. Het recept gaat daarom in onze geslaagde-recepten-map, categorie "zoet".

7 opmerkingen:

huize steen zei

Jummie jummie :-)

Zeeuwse Mama zei

Grrr, ja dat filodeeg krijg ik ook nooit normaal... geen fijn spul ;-(
De rest klinkt wel lekker!

Babette zei

hi hi,ik herkende de foto direkt, uit de allerhande. Wij hebben hier zitten smullen van die omgekeerde appeltaart, die van de voorkant!!

groetjes,

(ps. ik volg je blog al een tijdje, erg leuk hoor!!!)

Dinie zei

Hoi Karien,
Via een paar andere weblogs kom ik ook wel eens op die van jou. Leuk om zo eens een kijkje te nemen in jou gezin.
Ik heb dit recept ook uitgeknipt maar nog niet geprobeerd. Wat doe jij de volgende keer ipv het filodeeg? Ik zat te denken aan bladerdeeg. Zou het ook zonder kunnen en dat de vulling toch op z'n plaats blijft?
Handig zo'n ervaren vraagbaak...

Karien zei

@Babette, die omgekeerde hebben we ook al gemaakt!
@Dinie, ik denk inderdaad dat ik hem probeer helemaal zonder filodeeg of vervanging. Dan zal ik de vorm waarschijnlijk bekleden met bakpapier voor de zekerheid.

Gina & Willem-Jan Olthuis zei

Ha, dat ziet er toch wel lekker uit !! Toevallig heb ik gister alles in huis gehaald om een appeltaart te bakken (noorse appeltaart?) nee hoor...volgens mij een gewone appeltaart, ik ben helemaal geen keukenprinses, maar sinds we hier in Noorwegen wonen, waag ik mij af en toe aan een taart (je moet wel hahaha) en het is toch wel heel erg leuk om te doen...Groetjes weer...

Vlijtig Liesje zei

Dat ziet er lekker uit! Inderdaad, net papier.