maandag 9 november 2009

Babyshower


Beladen met cadeautjes en een hoofd vol indrukken kwamen Irene en ik gisterenavond terug van een babyshower - deze keer gehouden voor het feestvarkentje in mijn eigen buik. Met iets meer dan twintig vrouwen zaten we op de gezellige vide boven het zaaltje waar wij meestal onze samenkomsten houden, en iedereen kwam met haar cadeautje en een persoonlijke toespraak, soms in gedichtvorm op papier, soms uit het hoofd, maar altijd recht uit het hart. Van alle kanten werd mij lof toegezwaaid over de manier waarop ik in het leven sta, en dat is apart om te ervaren. Want als mensen zeggen dat ik zo ontspannen ben, dan zie ik zelf daarvan de andere kant: misschien ben ik af en toe wel té ontspannen. Of wanneer ze mij eren over hoe ik met de kinderen omga, dan is dat alleen maar om de dingen die ze wèl hebben gezien (naar ik mag aannemen), maar ik weet zelf dat het niet altijd zo is... Dus buig ik al die lof maar om naar aansporingen en bemoedigingen en hulp voor mijn leven, en dat maakt het tot een bijzonder waardevolle avond, niet alleen voor mij, maar ook (denk ik) voor de anderen.
Behalve tijd voor koffie, gebak, toespraakjes en cadeautjes bewonderen was er ook nog tijd voor een spel waarin vier groepen een verhaaltje moesten schrijven met daarin verwerkt een aantal gegeven woorden plus zoveel mogelijk jongensnamen met een B. Mochten wij er met de naam nog niet uit zijn, dan hebben we nu een aantal nieuwe suggesties gekregen, vooral buitenlandse.
En nu wacht ik totdat de jongens wakker zijn en hopelijk is er dan voor schooltijd nog genoeg tijd om samen de cadeautjes bekijken.

5 opmerkingen:

huize steen zei

Wat een leuk idee zo'n babyshower !! Wat zal je genoten hebben van zo'n verwen avond !!

hartelijk zei

Ik waande je in Noorwegen, maar leuk zo'n babyshower!!

Geniet maar lekker na vooral nu de laatste loodjes gedragen moeten worden...

Liefs!
Adriana

MiekK's zei

Wat ontzettend leuk om zo verwend te worden! Schoot je niet vol door al die lieve dingen (en hormonen)?

jente zei

Gezellig om zo'n avondje samen met een paar anderen te hebben en om dan zo verwend te worden!

Ookal denk je zelf aan alle voorbeelden thuis waar het misschien niet volmaakt ging: geniet ook maar van de complimenten die je kreeg, mooie dingen die anderen je zeggen zijn waardevol om in je hart te bewaren.

Succes met alle laatste voorbereidingen voor Noorwegen. groetjes Jente

Purperpolletje zei

Lijkt me heerlijk en verlegenmakend, zo'n shower.

Een zwager van mijn broer wordt Brord genoemd (Willibrord), maar da's ook niks, lijkt me...