woensdag 16 december 2009

Bart speelt zijn rol

Op de lagere school worden altijd twee kerstvieringen gehouden, een avond voor de bovenbouw en een voor de onderbouw. Nadat we alle voors en tegens tegen elkaar hadden afgewogen, was ik uiteindelijk degene die met Frank en Gido, en met Irene als hulp, naar de kerstviering voor de bovenbouw ging, en twee uurtjes helemaal achteraan in een rustig hoekje zat met Bart op schoot en met mijn hoofd tegen de muur achter mij geleund.
Altijd genieten, zo'n avond, van al die kinderen die zo hun best doen. En ik wist niet dat je zó trots kon zijn op je zoon die zingend met zijn klas komt binnenlopen en vier tonen lager zingt dan de rest.
Het kerstverhaal werd op een meeslepende manier verteld door een enthousiaste juf. Bartje, die tot dat moment heerlijk had liggen slapen op schoot bij Irene, werd een beetje wakker en begon zich af te vragen of hij nog te drinken kreeg. De herders uit het verhaal gingen op zoek naar de stal met het kindje erin, en precies toen de juf zei: Daar is het! slaakte Bart Achterberg een luide babykreet.
Wat zullen we nog meer met hem gaan beleven?

5 opmerkingen:

Wiek zei

Ik meende 't echt (van die cementkuip), zie ook hier (http://creawiek.blogspot.com/2009/09/wiek-wil-een-bad.html) enne, alle foto's van mij opgevouwen in de kuip zijn (vanzelfsprekend) indecent en niet voor publiseren geschikt ;-)

Heerlijk om te lezen dat je zo hebt genoten van (en met) je kinderen. Ik hoop morgen of vrijdag ook nog iets van een kerstviering op één van onze scholen mee te maken.

groet Wiek

groet Wiek

hartelijk zei

Wat heerlijk dat je van het kerststuk kon genieten, fijn hé zo'n grote dochter aan je zij...

hartelijk zei

PS Wat heb je de omgeving alweer mooi weergegven bovenaan!

plukdedagsandra zei

Heerlijk hé.
'k Ben ook mama van een groot gezin (7 kindjes)en ik geniet bijna elke dag.

mellody zei

Mooi beschreven, en dapper hoor dat jij al zo flinkt met alles mee doet. Jij weet na 9 keer wel wat een zwangerschap en bevalling van je lichaam vraagt....
Fijne kerstvakantie!