donderdag 3 december 2009

Chocola met muisjes


Een leuke voorbereiding op de bevalling: elke dag een witte en een melk-chocoladereep omvormen tot chocola met muisjes: onze voorgenomen traktatie op de scholen. Hopelijk zijn we op deze manier op tijd klaar, en anders moet het een tandje hoger...
Voor wie wil weten hoe: Smelt een reep van je favoriete merk chocola in de magnetron in een schaaltje (niet op de hoogste stand). Laat flinke druppels gesmolten chocola vallen op een stuk bakpapier, wrijf het een beetje uit tot een mooi rondje (ik haal uit een reep van 75 g 8 rondjes), strooi er dan wat muisjes op (rose mag ook, maar daar hebben wij zelf weinig ervaring mee), en druk die een klein beetje in de chocola. Even in de koelkast laten opstijven, en dan proberen om eraf te blijven totdat er getrakteerd wordt.

7 opmerkingen:

Mellody zei

In deze tijd van het jaar zou je verwachten dat je chocolade letters zou smelten ;-) Maar daar heb je zeker ook geen ervaring mee?

Ik dacht heel even (de eerste blik op dit blog): "JAAAA, muisjes...hij is er!"
......heel even.

Huize steen zei

Dat ziet er erg lekker uit !! Wat een leuk idee :-)

Menrike zei

En nou maar hopen dat het op de echo goed gezien is en er straks toch niet per ongeluk een meisje uitrolt... (nou ja, rolt...)

hartelijk zei

Leuke voorbereidngen...met dat plaatje had je ons mooi een momentje voor de gek ;)
Nou, ik hoop dat je nog een beetje geniet, straks is die buik weg en zijn er heel veel armpjes/ armen die je kleintje vast willen houden...
Zet ém op straks, ik denk aan je!
Adriana

Anoniem zei

Ook ik dacht heel even ....... hij is er!
Sterkte met de laatste loodjes en geniet nog even van je 'buik'. Ik denk aan je en iedere dag kom ik even kijken, is hij er al.
Mariam

jente zei

Lekkere voorbereidingen, kunnen jullie er nu wel zolang vanaf blijven ? :-) Bij ons zou er toch af en toe wel stiekem eentje verdwijnen denk ik.

Na jouw tip om dit te doen een tijdje geleden hebben wij het ook al vaak gedaan, m'n dochter vindt het helemaal super om zelf chocolaatjes te maken. Alleen doen wij het zonder die lekkere roze of blauwe muisjes maar met hagelslag.

MiekK's zei

Haha, ik dacht ook even dat hij er al was!
Leuk hoor, al die voorbereidingen. En ook heel spannend, sterkte met de laatste loodjes! En veel plezier met de voorpret :)