zaterdag 26 december 2009

Geen uitgebreid verslag

Graag zou ik juist wel uitgebreid verslag doen van het gemeentekerstfeest gisteren, maar dan zou ik te veel gezinstijd opofferen... Daarom een kleine opsomming: verkondiging van het woord, liederen samen zingen, de jeugd die geleerd heeft om als één team te zingen, en daarbij op de dirigente te letten, een vierstemmig lied (ik mocht een van de alten zijn), poppenkast (met stip op nr. 1 volgens Chris), een toneelstuk, een overheerlijke luxe broodmaaltijd, muziek, een fotopresentatie van het afgelopen jaar, en voor de kinderen een cadeautje. Ontspannen, feestelijk en goed.

En vandaag? Ook ontspannen en feestelijk. Dit zijn de ingrediënten voor een ontspannen gezinsdiner, zonder stress vooraf of tijdens het eten: Een kant en klare gourmetschotel op tijd in de vriezer zetten (en op tijd eruit halen natuurlijk), wat flesjes saus in huis halen en wat huzaren- en aardappelsalade. Kruidenboter en peterselieboter op tafel, plus wat afgebakken stokbrood. Schaaltjes met komkommerschijfjes, reepjes paprika, tomaten, en ook uiringen en champignons die kunnen worden gebakken, nog wat appels om ook in schijfjes te bakken. Laat het mooie tafelkleed van de eerste kerstochtend gewoon liggen, dan hoeft dat niet opnieuw. Zorg voor twee grillplaten en laat de kinderen helpen alles op tafel te zetten.
Als grand dessert vier kant en klare puddingen waarvan iedereen mag nemen wat hij wil.

Wat een verschil met andere jaren, als je uren in de keuken doorbrengt om daarna alles in no time te zien verdwijnen. Hier is het andersom: geen tijd in de keuken, maar wel met elkaar aan tafel. Elkaar een beetje helpen, en net genoeg op tafel om het net dat beetje extra te geven dat zo'n dag verdient, maar niet decadent te worden.

En dan te bedenken dat het morgen zondag is: weer een dag met elkaar!

5 opmerkingen:

Huize steen zei

Lekker relaxed, wij hebben het precies zo gedaan. Alleen was ik vergeten vanmorgen de gourmetschotels uit de vriezer te halen ;-)

bohemienmama zei

gezellig...

bohemienmama zei

dank je wel voor je uitleg!!!! xje

Mellody zei

gourmetten doet half Nederland rond de Kerst, zo ook wij, en dat is inderdaad erg leuk, gezellig en nog eens lekker ook!

Die dienst van jullie klinkt ook goed. Was het een lange dienst?

Karien zei

@Mellody, start om 15.00 uur, einde om 21.00 uur. Best lang, maar het is voorbij gevlogen!