zondag 27 december 2009

Hatseflats


Het was een heuglijke dag bij de Achterbergen. Nadat André zo'n beetje ons hele huwelijk lang al had opgeschept over een heerlijke maaltijd die hij kon maken - hatseflats - maar nog nooit was het zover gekomen, hadden de kinderen hem halverwege dit jaar zover gekregen dat hij beloofd heeft om het dit jaar nog te maken. En dat was vandaag. Samen met Irene en Frank heeft hij een grote pan hatseflats gemaakt, nadat ze eerder al samen de boodschappen ervoor hadden gedaan (je had het boodschappenlijstje moeten zien...). Hatseflats was een begrip in de tijd dat André in het zusterhuis aan de Catharijnesingel woonde, en ook tijdens de vakanties met zijn broers werd het gekookt. Nu weten we waar hij het over heeft. En hij had gelijk, het is echt lekker. De basis is macaroni, en er zitten veel eiwitten door: kipfilet, gehakt, lunchworst, ham, spek én kaas. Ui en fijngesneden paprika, gewone mix voor macaroni, tomatenpuree en kruiden: paprikapoeder, chilipoeder, kerrie, knoflook, peterselie en tabasco. Nadat alles gaar is en door elkaar zit, wordt het nog eens gebakken (zonder extra vet), dat maakt het toch extra lekker. En nu weer achttien jaar wachten op de volgende keer...

4 opmerkingen:

Wiek zei

De uitgestalde benodigdheden vind ik al indrukwekkend!
Leuk is het toch om de verwachtingen zo hooggespannen te maken over de jaren :-) Goed dat jullie kinderen hem over hebben weten te halen!

Groet Wiek

Mama Monique zei

Wow... da's een aardige prak zeg! Maar het zal vast een goede maaltijd zijn geweest. Op naar volgend jaar dan maar?! ;o)

Mellody zei

Zo te horen heeft iemand gewoon een keer vanalles door elkaar geflatst en hatsiekidee; HATSEFLATS!

bohemienmama zei

klinkt heerlijk...