zondag 24 januari 2010

Hoe denken de kinderen over geestelijke zaken?


Een selectie uit ons boekje:
Jan (4): "Mama, wie is God z'n vader? Jezus of zo?" Ik leg uit hoe het in elkaar steekt. Zegt hij: "Waarom zing ik dan: hij bad tot God z'n vader?"
André leest het verhaal van de kruisiging aan Jan voor (van de Kijkbijbel). Hij vertelt dat Jezus het kruis moest dragen, dat het zo zwaar was dat Hij ermee viel, weer opstond en verder ging... Jan (4): "Ja, dat heb ik gelezen: Jezus is opgestaan!"
(en dat klopt: dat is het volgende deeltje uit de serie, en Jan kon inderdaad al lezen voordat hij 4 was).
Jan (4): "Papa, hoe kunnen de Here God en de Here Jezus nou regen maken, ze hebben toch geen regen ... wonderen kunnen toch niet zómaar gebeuren?"
Irene: (6): "Hoe kan het nou dat het 's morgen weer licht is? O, ik weet het al, de Here Jezus denkt dat wij wakker worden."
Gido (3): "Heeft de Here God de regenboog gemaakt? Ja? Kan Hij dan vliegen?"
Irene (8) denkt dat we er met Pinksteren aan denken dat de Heilige Geest is neergestort.
Onderweg naar een dagje in de buitenlucht begint het te regenen. Ik zeg dat we dat niet hadden besteld. Gido (5): "Ik reken wel af met de Here God". (En daarna gaat hij om mooi weer bidden.)

10 opmerkingen:

Willy zei

Ge-wel-dig: 'Ik reken wel af met de Here God.'! Fijne zondag!

Aritha V. zei

Kinder zijn zo 'echt'
Daar kan ik echt van genieten.
En van jou blog ook dus.

Fijne zondag verder.

Madelief zei

Prachtig die uitspraken! Ik heb ze van onze kinderen ook opgeschreven hoor! En mooi om te zien hoe kinderen soms lastige vragen weer zo vanzelfsprekend oplossen hè?

Aritha V. zei

Jammer dat je niet naar de samenkomst kon. Ik vanmorgen dus ook niet, voelde me niet lekker. Vandaar een blog, haha...

Hoop voor jou dat het in ons landje gauw sneeuwvrij wordt!
Fijne dag verder.

jente zei

Mooi om te lezen hoe kinderen bezig zijn met God in hun dagelijks leven, zo lekker onverwacht kunnen ze dan uit de hoek komen. Zoals met dat afrekenen :-) Hoe komt hij er op.

Sas zei

Prach-tig-e reacties, stuk voor stuk ... om in te lijsten!

groetjes Sas

Mellody zei

Leuk die uitspraken! Ik heb een boekje dat heet : "Beste meneer God...."
Zo leuk om die kinderlogica, dat pure geloof en die vragen te lezen. Één uitspraak uit dat boekje is: Lieve God, U heeft alles gemaakt, maar de nietmachine is nog wel Uw beste uitvinding."

moedervanelf zei

Gisteren was de kerk vroeg uit en mijn man zei tegen Maaike(3): mama is vroeg! Waarop Maaike zegt: Ik weet al hoe dat komt, de Heere Jezus was er niet! (ze bedoelde: de dominee was er niet, er was een leesdienst!) Wat genieten we toch van zulke uitspraken!

Wiek zei

Wat leuk dat je dit soort uitspraken opschrijft!

(en dat wij mogen meegenieten)

groet Wiek

Anoniem zei

Wat kunnen mensen toch anders leven. (en dat bedoel ik positief)

Wij zaten laatst bij mijn moeder en de tv was even aan. Toen kwam er iets voorbij, een animatie, maar die was snel weer weg. Toen zei Hans:"Dat was..." Meer zei hij niet. Ik had wel gezein wat het was, het was iets 'bijbelachtigs' dus ik vroeg door. "Wie was dat dan Hans?"
Ja, volgens mij was dat Jezus!!

Dit is voor jullie iets heel normaals maar we zaten in goddeloos gezinsverband (mijn kant van de familie en ook ik geloof niet) dus ik vond het prachtig, hoe hij dat zei!!

Hans heeft een vriendje die elke zondag naar de kerk gaat en bid voor het eten, en Hans vindt dat prachtig.

Ik vond het een mooi moment omdat ik duidelijk merkte dat hij een andere opvoeding krijgt dan dat ik heb gehad, en dat deed mij goed!

Groetjes Linda