zondag 10 januari 2010

Op glad ijs


De kou zit nog in onze botten, maar we zijn weer thuis. Van de week stond het al in de krant: de schaatskoorts krijgt Nederland in zijn greep, en dat lijkt bij de Achterbergen ook het geval te zijn. Voor het eerst in ons ruim 18-jarige huwelijk heb ik André zien schaatsen en ook voor het eerst hebben wij van de week schaatsen voor de kinderen aangeschaft. En leuk dat ze het vinden! Waren we normaal gesproken nooit van die buitenmensen, nu wordt er ijverig gebruik gemaakt van de sloten achter onze tuin. Door mij ook, zonder schaatsen, om alles wat er vanuit onze tuin over de slootkant groeit, nu eens goed weg te kunnen halen.
Vandaag hadden wij een winterse dag met de gemeente. Na de samenkomst hebben we buiten erwtensoep en een broodje met warme knakworst gegeten, terwijl de kinderen op het ijs van de vijver speelden en er na verloop van tijd een groot sneeuwballengevecht ontstond. Daarna zijn we met een heel stel naar de nabijgelegen schaatsbaan gegaan, waar we konden genieten van het schaatsen, dan wel elkaars gezelschap. Schaatsen wisselden af en toe van eigenaar, zodat er meer personen konden schaatsen. Bart zat lekker tegen mij aan onder mijn jas in de draagdoek, Chris en Danny scharrelden wat rond of werden op de slee voortgetrokken, en de rest (inclusief André) schaatste erop los. Voordat we het wisten, was het weer tijd om naar huis te gaan!

10 opmerkingen:

Marjon zei

Heerlijk genieten zo, hè! Met elkaar en iedereen kan op zijn / haar manier meedoen.
Goede zondag nog!
Hier is het ijs helaas totaaaal niet vertrouwd, alles is dooi en zacht ;(

Anoniem zei

Dag Karien,
Waar komen julie samen met de gemeente, eigenlijk bedoel ik, moet je ver rijden om naar de bijeenkomst te gaan. En gaan alle kinderen altijd mee?
Fijn om naar een hechte gemeente gaan!
Groet,Mariam

Karien zei

@Mariam, wij rijden bijna 25 km. Meestal met z'n allen, maar we laten ook wel eens een paar mensen thuis. Soms hebben we een landelijke bijeenkomst (weekend), soms is het speciaal voor kinderen, elke week voor de jeugd (van 13 tot 35 jaar), en dan weer algemeen - voor volwassenen. Heel afwisselend dus! Je kunt ook kijken op www.cgn.nl voor meer informatie.

plukdedagsandra zei

In Nederland is dat echt wel een sociaal nationaal gebeuren.
Hier is het verboden te schaatsen momenteel. We hebben niet eens schaatsen. Weinig mensen hier denk ik.

Het zijn voor het hele gezin wel heel uitzonderlijk mooie dagen geloof ik. Mooi.

♥Ilse♥ (Rood met witte stipjes) zei

wat leuk zeg, hier mag je idd nog bijna nergens niet schaatsen.

mama Jesje zei

wouw dat is nog eens tof... om met de hele gemeente na de dienst zoiets te doen!!

Menrike zei

Vorig jaar sloeg bij ons het schaatsvirus ook toe. Dit jaar heb ik het nog niet aangedurfd om het ijs op te gaan, moet toch altijd over een beste drempel. Dat gekraak enzo... brrr...!

Liene zei

Geweldig als je zo achter je huis kan schaatsen!

Aritha Vermeulen zei

Mooie foto. Leuk dat je ook op het ijs gestaan hebt.
En wat een gezellig kijkje in jullie gezinsleven.

Nicole zei

Wat gezellig klinkt dat allemaal! Ik kijk ook graag naar het journaal waar ze dan allemaal enthousiaste Nederlanders aan het woord laten, met pretogen, blij vanwege het schaatsen.