woensdag 6 januari 2010

Sokje


Gisteren zag ik op dit weblog
het patroon voor zo'n schattig klein sokje staan (bedoeld als sleutelhanger), dat moest ik gewoon direct uitproberen. Uiteindelijk kostte het denk ik nog lang niet het uurtje dat in het patroon genoemd wordt, al was ik op het laatst aan het breien met een jongetje aan de borst...

Erg leuk als je van breien houdt en eens wat nieuwe technieken wilt uitproberen, zoals iets kleins breien op een lange rondbreinaald, opzetten met de dubbele opzet, zodat je achteraf niet meer iets aan elkaar hoeft te mazen of te naaien, en het breien met verkorte toeren voor het hieltje.
Als je op dat weblog de werkbeschrijving voor de teckel Victoria downloadt, kun je achteraan een uitgebreide uitleg van dit soort technieken vinden. Kijk alleen wel goed uit, het is verslavend...


12 opmerkingen:

Aritha vermeulen zei

Leuk sokje! Echt waar.

groetjes: Aritha

Annita zei

Leuk, leuk, ik ben beneuwd hoeveel van deze sokjes er worden gebreid.

Wiek zei

Hoi Karien,

zelf houd ik het bij naaien, maar als we in de toekomst kinderen mogen krijgen, weet ik wie ik lief moet aankijken voor een paar schattige sokjes ;-)

groet Wiek

Aritha vermeulen zei

Hé, leuk dat je mij nou volgt, dank je wel. Ik kwam je gewoon tegen via, via...door blogs van anderen. Leuk hoor!

jente zei

Wat een leuk en lief sokje! Past Bart 'm niet? Lijkt me stoer bij zo'n mini ventje :-)

Mellody zei

Ik kan breien, recht en aafrecht (heet dat zo?) , en daar is het mee gezegd. Rondbreien? Dubbele opzet? Verkorte toeren?
Wel leuk zo'n sokje.

Karien zei

@Jente, als Bart 'm zou passen, zou dat heel zielig zijn... meer iets voor een pop. Er hangt er inmiddels één aan mijn tas, de andere die ik heb gemaakt is voor Irene.
@Mellody, klinkt niet alsof je zin hebt om je er verder in te verdiepen... nou dat scheelt een hoop tijd! Ik heb altijd de drang gehad om dingen te leren: breien, haken, naaien, frivolité, borduren in allerlei soorten, etc. etc. etc. etc. etc. Nu pluk ik daarvan de vruchten doordat het me nu ontspanning geeft om iets te doen. Al kies ik vaak ook voor andere vormen van ontspanning zoals muziek maken.

Mellody zei

Nou, eigenlijk zou ik het best willen leren. Ik ben juist wel een knutsel-frutsel-tante die vanalles wil maken enzo. Ja, mijn reactie klinkt wat mat zie ik. Ik bedoelde juist, omdat jij aangeeft dat het zo simpel is, dat die termen mij moeilijk in de oren klinken en dat ik het wel een heel leuk sokje vind!

Karien zei

@Mellody, dan moet je gewoon eens op dat teckel-patroon kijken. De achterste bladzijden laten duidelijk zien hoe alles werkt (vind ik) en anders heb je tegenwoordig ook nog youtube...

Babette zei

Wat een schattig sokje, helaas kan ik niet breien, want het lijkt me een heerlijke verslaving.......

Groetjes,

Anoniem zei

Karien, waarom zou het zielig zijn voor Bart om eigengebreide sokjes te dragen? Ze moeten natuurlijk passen! Ik heb voor mijn kleinzoons vanaf de geboorte sokjes gebreid, volgens het patroon voor volwassenen, dan alleen aan het boord begonnen. Maar dat mag voor het eind resultaat toch geen verschil maken.
groet Mariam

Karien zei

@Mariam, ik was niet duidelijk genoeg. Ik bedoel dat het wel heel zielig zou zijn als Bart zulke minivoetjes had... Zijn voetjes zijn, hoe klein ook, toch nog twee keer zo groot als dat sokje. Verder draagt hij graag zelfgebreide of -genaaide kleding ;-)