maandag 22 februari 2010

Indrukwekkend weekend

We zijn er weer, met een hoop bagage in ons hoofd en in de gang.
Vaak als er zo'n gemeenteweekend is, wordt daar een "geestelijk zwaargewicht" bij uitgenodigd om Gods woord te verkondigen. Deze keer was het wel heel bijzonder. Voor de spreker van dit weekend hebben wij de laatste paar jaar heel intensief gebeden, omdat hij beenmergkanker heeft gehad. En gisterochtend vertelde hij over het dal waardoor hij is gegaan: bij de behandeling van beenmergkanker kan het een aantal keer misgaan, en dan is er verder niet meer aan te doen. Toch had hij rust en vertrouwen in een goede afloop, vanwege zijn geloof in Gods leiding en in de gebeden van de gemeente. Dus zou hij een beenmergtransplantatie krijgen. Voor die transplantatie uit moet er dan een extra hoge dosering chemokuur gegeven worden, die op zich dodelijk kan zijn. Daarvoor moet dan ook eerst weer toestemming aan de patiënt gevraagd worden. Op zo'n moment kijk je de dood in de ogen. Maar deze man ging vol vertrouwen elke stap in de behandeling door, dus werd de dosis gegeven. Nu moest de transplantatie binnen 24 uur gebeuren. En toen ging de Lufthansa in staking, waarmee het donormerg naar Noorwegen gevlogen zou worden... Gelukkig vond de koerier een andere manier, en kwam het op tijd goed. De transplantatie slaagde, en op een gegeven moment zagen we hem weer (tijdens een satellietuitzending) op een conferentie verschijnen. Met een kaal hoofd van de chemotherapie (maar dat is juist cool, volgens een kind dat hem een briefje had gestuurd en dat nu werd voorgelezen). En met een kracht in zijn innerlijk, waarmee hij ons kon zegenen. Met recht kon hij ons dit weekend het woord verkondigen dat je geloof kunt krijgen voor alles wat er op je weg komt. Er is niets wat te moeilijk of te zwaar is, want God zelf staat naast je, en vergeet de gemeente niet die met hun gebeden om je heen staat. In de omstandigheden, of ze nu zwaar zijn of dat het maar kleine dingetjes zijn, kunnen we ons laten vormen, naar het beeld van zijn Zoon. Met zo'n doel voor ogen is het dan niet eens zwaar meer!

7 opmerkingen:

astridreinders zei

Dat klinkt als een heel goed weekend met genoeg geestelijk voedsel om weer een hele poos op te teren!

Erika zei

Fijn dat jullie een goed weekend hebben gehad.
Ik wens je een goede week!
Groetjes
Erika

Vlijtig Liesje zei

Wat een mooi en indrukwekkend verhaal...

hartelijk zei

Wat een verhaal,
en wat een máchtige God dienen wij!

mama'ritha zei

Mooie blog. Enne...nu al die rommel opruimen!

Dinie zei

Ik lees je blog geregeld, maar heb volgens mij nog nooit gereageerd.
Dit stukje raakt mij echt.
Ik heb voor de 2e keer borstkanker.
Morgen begin ik met de bestralingen (7 weken elke werkdag), daarna moet ik nog 6 chemokuren en een hormoontherapie.

De afgelopen weken heb ik steeds weer rust en kracht van God mogen ontvangen, er is ook veel voor ons in de gemeente en daar buiten gebeden.

Dit weekend vloog het mij allemaal nogal aan. Ik zie er tegenop, het is nog zo'n lange weg.
De bemoediging die ik nu weer krijg via jouw stukje is echt fijn, een zegen!
Zo werkt onze Heer altijd weer, ook door andere mensen heen.
Alle eer en dank aan Hem!

Karien zei

@Dinie, ik wil je heel veel sterkte toewensen! Wat fijn dat je ervaren mag dat Gods handen om je heen zijn. Ik zal ook voor jullie bidden.